tag:blogger.com,1999:blog-2952623982073450753.post1534867366236366491..comments2023-04-15T13:16:37.801+02:00Comments on Livet ur min synvinkel, igen: Tipstorsdag!Monicahttp://www.blogger.com/profile/03358485649640805619noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2952623982073450753.post-22551209756719476852011-03-26T18:56:04.173+01:002011-03-26T18:56:04.173+01:00Åh, få inte igång mig på kokböcker. ;) Jag är ju k...Åh, få inte igång mig på kokböcker. ;) Jag är ju kokboksnörd. En skatt som breder ut sig över allt större ytor i köket. ;) Men vilka underbara middagar och fikastunder de ger.<br /><br />Några av mina favoriter är:<br /><br />Mat för stora och små av Charlotta Malhotra & Jesica Stael von Holsten<br /><br />I skärgårdens skafferi av Birgitta Trädgård<br /><br />Jamie's Matrevolution av Jamie Oliver (men jag älskar ju alla hans kokböcker, detta är favoriten)<br /><br />Nigella Express av Nigella Lawson<br /><br />Alla Johanna Westmans kokböcker (så mycket gott)<br /><br />Cecilias Fikastunder av Cecilia Vikbladh<br /><br />Morbeg av Per Morberg<br /><br />Listan kan bli hur lång som helst och listan över bak- och sötsaker är ännu lägre. Då får jag maila dig en lista, ;)<br /><br />KramMin plats i solenhttps://www.blogger.com/profile/13356652109453618399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2952623982073450753.post-37771022102960920902011-03-25T23:31:59.919+01:002011-03-25T23:31:59.919+01:00Wunderschöne Bilder und etliche einfache/schlichte...Wunderschöne Bilder und etliche einfache/schlichte Gerichte.: Gui Gedda Marie-Pierre Moine:<br />Die Küche der Provence. Eine Kochschule für Genießer (engl.: Cooking School Provence)<br /><br />In Deutschland sehr angesagt, Fernsehserien und einem netten Restaurant in Berlin: Sarah Wiener mit alpenländisch geprägter Küche und inzwischen mehreren auch optisch sehr schönen Kochbüchern, z.B. "Frau am Herd" ( ;<br /><br />Und für alle Fans des sizilianischen Kommissars:<br />Andrea Camilleris sizilianische Küche: Die kulinarischen Leidenschaften des Commissario Montalbano. Nur leider sind die Zutaten, noch dazu frisch - und das müssen sie wohl sein! -, hier nicht wirklich zu bekommen. Also eher ein Buch für's FernwehAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2952623982073450753.post-411198366582830022011-03-24T20:03:46.774+01:002011-03-24T20:03:46.774+01:00Jag älskar kokböcker! Jag önskade mig och fick Den...Jag älskar kokböcker! Jag önskade mig och fick Den Rutiga Kokboken när jag fyllde 15, och hade den till och med mig på tåget in till Sthlm vid något tillfälle för att läsa..!<br /><br />Jag håller med dig, kokböcker skall användas. Jag gillar som du Anna Bs kokböcker. Hon beskriver allt så härligt och maten blir god. Jag gillar Cathrine Schücks kokböcker också, hennes röror av olika slag och matiga sallader. Och så gillar jag kokböcker av radarparet som jag inte minns namnen på nu, Lauritzen heter väl en av dem i alla fall, och som lagar enligt GI. Deras cole slaw... mums! Annars gillar jag kokböcker med menyer. Det är ofta så fina bilder, och det blir inspirerad av :)Annettehttp://justnujusthar.wordpress.comnoreply@blogger.com