fredag 2 juli 2010

Ännu en härlig semesterdag.

Idag fortsatte vår semester. Vi steg upp tidigt och packade för en dag på Mälaren. Solskydd, kamera, frukt, vattenflaska med is (Att smälta under dagen för en konstant tillgång på kallt vatten, smart mannen!), lite pengar och solglasögon var väl ungefär det vi tyckte var viktigt. Jag plockade med mig några tävlingsblanketter om inspirationen skulle falla på under båtturen och maken tog med sig Svenskans stora korsord.

Dagen blev bättre än vi hade vågat hoppats på! Vilket underbart väder. Jag vågade mig dessutom på att prata tyska med några förskräckta, tyska damer från Berlin som väl trodde att jag tänkte överfalla dem eller något. Vi satt bredvid varandra på bänken och hade gjort så i nästan en timme innan jag vågade mig på att hälsa och vara lite trevlig. Den ena verkade inte fatta ett jota av vad jag sa, eller också hade hon bara väldigt dålig hörsel. Den andra kunde nämligen hålla konversationen flytande i några minuter och hon såg inte frågande ut en enda gång. Jag älskar att prata tyska! Jag är verkligen inte bra på det, men det känns lite slösaktigt att ha lagt ner sex års idogt pluggande på ett språk bara för att låta det glömmas bort.

Här kommer några bildbevis på den härliga dagen.


Tänk att det finns folk som vindsurfar fortfarande!


Den fina ångbåten vi åkte med. Det går enligt K, som besökte maskinisten, åt två ton kol på en resa Stockholm-Mariefred tur och retur. Det är tydligen brist på maskinister. Det är ett hårt och skitigt jobb som dessutom bara kan utföras på somrarna. De flesta jobbar i ca. fyra år innan de går vidare till något annat.


På Solsidan är det alltid varmt! Man kan behöva lite nyheter att svalka av sig med.


Så här ser han ut egentligen, finaste själva han som hade planerat hela dagen. Min egen älskling...


Inne på slottet fick vi inte ta kort, men jag njöt tillräckligt av att klicka loss på vackra fönster och dörrar.

4 kommentarer:

mamma med ambitioner sa...

En semsterdag med stort S. Nu när vi har vädret på vår sida är allt mycket roligare. Tänk en båttur i ösregn eller blåst. Not!
Vad fin din trädgårdssoffa blev. Svart idé med vattnet den ska jag helt klart adoptera.
Hoppas ni får en lika trevlig fortsatt helg och semester.
Guten nacht :)

Lilo sa...

Åhå! Det står på min göra-lista varje sommar. Har gjort det som barn, åkt ångbåt och ånglok? Var det väl också? Och se Mariefreds slott. Vill ju göra det som vuxen också! =) Kanske blir det av den här sommaren. Skicka fler tips hitåt så jag kan få lite foton att scrappa! =)

Lisen sa...

6 års tyska och det jag kan är propositionerna. De sitter fortfarande som en smäck! Men sen går jag bet...
VIlken härlig dag ni ser ut att ha haft! Kram

Min plats i solen sa...

Vilken härlig dag i solen och på sjön ni hade. :) Och vad roligt att du fick användning av tyskan. Själv har jag bara tre år med tyska på nacken (dock 6 år med franska istället) och nu när dottern läser tyska så inser man att mer har fastnat i huvudet från de där tyskalektionerna än vad jag trodde. ;)

Kram Lotta