söndag 24 juli 2011

Sommar i halvtid.

Mitt i allt tvättande och upp- och tillbakapackande tänkte jag dela med mig en liten del av de sköna veckor som ligger bakom mig. De varma stranddagarna kom liksom aldrig igång, så vi gick inte ned till stranden mer än några gånger. Barnen (och/eller ungdomarna) har doppat sig oavsett väder, men jag har Inte Badat En Enda Gång. Jag skäms inte ens över det! Hu. Det är min kropp, och jag är frusen av mig då det gäller badande. Jag svettas också hemskt lätt, så ni kan ju själva räkna ut att jag är relativt svår att tillfredsställa då det gäller sommartemperatur.


Grannens fisknät kan bli till ett vackert stilleben om man bara anstränger sig lite, eller vad tycker ni?


Maken och jag unnade oss en fantastisk "weekend" på Halltorps Gästgiveri. Det var inte billigt, men jag lovar att det var värt varenda öre. Fantastiskt hotellrum, urgod mat, trevlig personal och nära till allt. Att vädret var så där lagom svenskt gjorde faktiskt ingenting! Vi var rätt klädda och lyckades klämma in uteaktiviteter mellan regnskurarna.


Tågresan till Fagerrör gick på den söta museibanan, fast inte med ånglok som vi hade räknat med. Loket var nämligen inne på reparation, så vi blev dragna av ett litet men starkt diesellok. Ni har väl hört berättelsen om det lilla loket som kunde? Det kändes nästan som att vi satt mitt i sagan!


Dimman låg tät över Neptuni åkrar, men det var vackert ändå.

Öland

Vägen ner till vattnet kändes spännande och dimman gjorde att det var väldigt tyst. Jag och K var alldeles ensamma och kunde njuta av den annorlunda och väldigt speciella naturen.


Ett av makens och sonens projekt de senaste månaderna har varit att uppfinna, utveckla och testa om man kan åka längdskidor på vatten. Många timmar har gått åt till att fundera ut olika finurliga lösningar och smarta idéer.

Vattenskidor

Dessvärre blev jungfruturen något av ett fiasko. Vågorna gick allt för höga och vissa delar av konstruktionen höll inte riktigt måttet. Vi skulle kanske ha frågat Hanna Falk om hon kunde göra vattentestet i stället? Jag vet nämligen att hon var hemma hos sina morföräldrar i grannhuset på Sturkö förra veckan...Avslutningsvis måste jag visa en bild på några av de många bär som min fina far skämde bort oss alla med... Han har plockat blåbär och hallon som vi gladeligen har ätit till frukost, kvällsmat och dessert. Det sista han gjorde innan jag och de två äldsta barnen drog hemåt var att möta upp i Holmsjö med fem kilo blåbär som han hade plockat! Nu kan vi njuta av dessa nyttigheter hela vintern trots att jag och S drabbades av maginfluensa precis lagom till den mest efterlängtade surdegsbaks- och blåbärsutflykten till Klackamåla. Lille far, lille far, vilken tur man har'en...

2 kommentarer:

Anonym sa...

De där bären.. det finns en viss risk att jag kommer och snyltar en tallrik med dem plus lite grädde. mums!!! /aniika the one and only

Min plats i solen sa...

Vilken ljuvlig sommarkavalkad du bjuder på. Så vackert och så somrigt. Och bild nr 5 är "to die for". Helt fatastisk! :)

KRAM