måndag 27 april 2009

Måndag morgon...

... och inget bröd i lådan. Eftersom det fanns en massa ägg, bacon och Lidl-korvar i kylen slog jag på stort och överraskade familjen med mysfrukost på en helt vanlig måndag. Äggröra, korv, bacon och amerikanska pannkakor gjorde alla trötta familjemedlemmar både glada och redo för veckans utmaningar. Vi är glada så länge det varar! Maken har bestämt sig för att följa med på min promenad runt sjön. Han har väl märkt hur glad och energisk jag blir av den rundan.

Igår pratade jag med en vän som berättade om hur dåligt hon hade mått av sin medicin mot depressionerna hon tyvärr lider av. I samråd med sin läkare började hon med promenader varje dag i veckan istället för att ta den ångestdämpande (?) medicinen. Hon säger att det känns som ett mirakel, men hon har inte varit dålig på många månader. Visst är det häftigt? Jag har älskat att följa årstidernas skiftningar de senaste månaderna då jag har gått så här mycket och förstår att det kan göra gott för andra också. Jag undrar just hur gåprojektet hos tappa.se har påverkat svenskarnas hälsa? Hur många är det som är med? Det verkar som att var och varannan i bekantskapskretsen har varit med och "gått till Berlin".

3 kommentarer:

Annette sa...

Kan inte du vara min mamma också?

Lindzi sa...

Vilken underbar start på veckan! När går du upp, människa?

Jag är med på tappa.se genom jobbet. Är påväg till Paris ;-)

malin d sa...

Härligt! Promenerar du på mornarna eller är du ute nån kväll ibland? För då kunde vi ju "slå följe"... Jag går gärna en runda runt sjön.
/Malin