fredag 17 juni 2011

Kunde inte ha sagt det bättre själv...


Jag såg att häggen blommade, det kom en doft av den. Då gick jag till min älskade och sade: Se och känn! Hon stod vid makaronerna, hon sydde på en klut. Och när hon lyfte blicken hade häggen blommat ut.

Alf Henriksson

Låt inte sommaren försvinna bort i duktighetsträsket. (Sagt till mig själv och alla er andra.)

6 kommentarer:

Lisen sa...

ha en kanon sommar Monica!!! Stor kram

Maria med pojkarna sa...

Haha, och jag bara tänker att det är typiskt en författarman att skriva något liknande. ;-) Om han hade fixat åtminstone makaronerna så hade de kanske kunnat gå ut tillsammans och dofta på häggen? De där raderna har alltid stört mig, som du hör...Raderna handlar för mig mer om ojämställdhet än om att fånga dagen.

Monica sa...

Tja, det är klart att han kunde ha fixat makaronerna, men jag ser till min egen personlighet och vet att jag oftast har mig själv att skylla när något liknande händer mig. Det är inte mina barn som förtrycker mig då jag envisas med att bädda deras sängar. Det är därför jag har valt bort allt sådant. De får städa sina egna rum och ser det för hemskt ut är det deras problem, inte ett jämlikhetsproblem.

Mina finaste sa...

Häggen doftar underbart och det gäller verkligen att njuta. Jag känner igen mig i att man inte ska fastna i fixarträsket. Måste slappa och uppskatta det vackra lite med :D

Stor kram

Min plats i solen sa...

Kära kloka Monica, jag hoppas att du njuter av härliga sommardagar tillsammans med nära och kära, långt borta från duktighetsträsket. Njut av DIN sommar och gör den till den mest magiska någonsin.

Stor kram till dig

mamma med ambitioner sa...

wow! Den dikten kommer att hamna på min griffeltavla. Mycket fin och tänkvärd. Jag hoppas som du på en fin sommar med mycket mys och avkoppling. Vi hörs, om inte annat så lite oftare i höst. Kramar i massor Kristina