lördag 25 september 2010

Dagen i bilder.

1. Sovmorgon med rufshår. Ingen bild.


2. Amerikanska pancakes. Göres lämpligast då man äter ett mål mittemellan frukost och lunch, så kallad frunch.


3. Hela familjen var ute och njöt av det vackra vädret. Fyra av oss joggade i spåret. Sonen tog tre varv. Han tyckte att en extra datortimme var värt det. Ugh! Jag är glad att jag klarar ett varv, jag. Träningspartnern för dagen var yngsta dottern och jag är stolt att säga att jag var snäppet bättre än vad hon var.


4. Efter diverse städande, organiserande och pysslande var det dags för middag. Jag räknade ut att middagen gick på ca 30 kr för hela familjen (två vuxna, en tonårsson som äter oss ur huset, en 12-åring som mest petar i maten och en 10-åring som glatt äter det mesta som serveras). Det var så gott! Rotmos med bacon och en skvätt senap. Kroppkakor, kålpudding och rotmos. Det är mat från min favoritlista. Riktig husmanskost.5. Om någon vecka blir jag 40. Jag har redan blivit firad, men lite kalas för familjen ska det i alla fall bli. På sin födelsedag tycker jag att man får äta kakor, gärna favoritkakorna. Därför drog jag igång elvispen och gjorde de här sega nötchokladrutorna, en sats chocolate chip cookies och ett gäng chokladkolakakor. Allt ligger nu i frysen. Vi får väl se om något finns kvar när det är kalasdags...


6. Dagen kommer att avslutas med ännu lite organisationspyssel. Köksskåpen är snart klara. Om jag blir nöjd visar jag er i nästa vecka. Jag är ingen Benita Larsson, men jag tycker att det blir väldigt fint, och lättarbetat, när skåpen är välorganiserade.

2 kommentarer:

Lilo sa...

Kom hit och städa också vettja! Så kan jag ropa glada hejarop åt dig från soffhörnet. ;)

Min plats i solen sa...

Hej Monica!

Vad härligt att få följa er lördag genom bilder och text. Mmm, american pancakes är sååå gott. Nu blev jag vansinnigt sugen på att ställa mig och grädda.

Vad duktiga ni är som springer tillsammans och sonen var ju verkligen duktig med sina tre varv. Ha, ha så länge man vinner över sina barn känns det bra. Det gäller att passa på så länge det ser ut på det viset. ;)

Klart att man får äta kakor på sin födelsedag! Speciellt då man fyller 40. Då får man äta precis hur många man vill. ;)

Ha det så bra rara Monica och sköt om dig. Jag hoppasa tt söndagen har varit en lika härlig dag den? :)

Kram Lotta