tisdag 28 september 2010

Egentligen ingenting, men...

... jag råkar tycka att det känns rätt skönt att kunna ta av mig jeansen utan att behöva knäppa upp knappen. Min syster tycker att jag behöver köpa nya, men jag låtsas att de är i "boyfriend style".

I början av augusti blev jag lovad minskat antal migränanfall, mindre vanlig huvudvärk och minus sex kg på sex veckor av Dr. Brian bara jag lydde hans råd. Råden inbegrep att ta tag i min otroligt dåliga kondis genom intervallträning, sluta med korv, saltlakrits och Pepsi Max, dra ner på kolhydrater och stekt mat samt att inta diverse kosttillskott (MSM, magnesium, Omega 3, B 50, gurkmeja, chilipeppar och ingefära). En hälsosam blandning av humbug och vettiga råd tyckte jag vid tillfället.

Min svåger har varit superduktig och har därmed sluppit allergier, gått ner mycket i vikt och blivit jättevältränad. Heja! Själv är jag helt klart på rätt väg. Kanske inte i mitt livs form, men i mycket bättre form än på länge. Jag har bara tagit en Ipren på två månader och har inte haft något endaste migränanfall. Efter att ha haft kräkmigrän en gång i månaden de senaste två åren går det inte att beskriva vilken lättnad det är att slippa! Min dotter med kräkfobi tycker att det är ännu bättre än vad jag själv tycker...

Jag kan intyga att det är värt att satsa på sig själv, att sätta sin hälsa framför sina rädslor och att våga utmana sig själv. Jag står här och hejar på alla som behöver uppmuntran.

7 kommentarer:

Sockergrynet sa...

Grattis till förlorade kilo och att du slipper huvudvärken!! Måste kännas underbart!! Tack snälla för dina ord, du är toppen!! <3

Evelina sa...

You go girl! Härligt!!

PERNILLA sa...

härligt. vem är dr brian? finns han på riktigt eller är det klaus alter ego?

Monica sa...

Nej du, han är verklig (fast man knappt tror det). Kinesolog från Nya Zeeland. Gift med svenska. Praktiserar halva året (gissa vilken halva) i Sverige och halva i Nya Zeeland. Mycket intressant person!

Ellison sa...

Vad härligt Monnah, måste vara underbart att slippa värken! Och tappa några kilon på vägen också. Som de säger i min träningsgrupp, man tränar inte för att bli ung utan för att bli gammal :) Bra investering för framtiden!

Min plats i solen sa...

Vad glad jag blir av att höra att du mår mycket bättre och ser tydliga förbättringar. Det måste ju dessutom vara väldigt inspirerande att märka att det gör skillnad. Härligt! :)

Kram Lotta

Anja Olergård sa...

Magnesium och stadigt blodsocker med lite kolhydrater har jag hört och provat, och märkt hjälper mot migrän. Men nu hör jag vem vi ska gå till om vi vill ha guinea pigs för annat :) Hoppas förbättringen varar och eskalerar!