tisdag 1 april 2008

Duktig, eller dagens uppmaning

Nu har jag varit duktig och varit på barnmorskemottagningen och tagit cellprov. Jag fick kallelsen för nästan ett år sedan, men var sjuk den dagen jag hade fått tid. Efter det har jag bara skjutit upp besöket. För ett par veckor sedan fick mamman till en av mina goda vänner reda på att hon hade cancer och livmodern bortopererad. Som tur var hade de upptäckt cancern tidigt. Jag själv fick lite skrämselhicka och letade snabbt upp kallelsen i "att göra"-högen.

Cellförändringar i livmodern kan upptäckas i god tid om vi kvinnor tar chansen att gå på de undersökningar vi kallas till var tredje år. Enligt en undersökning som gjordes nyligen är det en del kvinnor som struntar i den här kallelsen. Var inte en av dem!

4 kommentarer:

Cami sa...

Håller helt med dig! Är själv satt på fortsatta åtgärder för att tydliga cellförändringar upptäcktes vid en rutinkontroll. Känns inte så kul, men skönt att det upptäcktes nu ändå

Härlig bild på dig, förresten!

Maria med pojkarna sa...

Jag trodde du skulle skriva att du varit på MVC och graviditetsprov och fick läsa flera gånger för att förstå g om att det var cellprov det handlade om (gravidtetsfixerad? Jag?). Men cancer och cellprov är inga första aprilskämt, och du har helt rätt i att man ska vara ansvarfull och göra de test man erbjuds!

Mysmasken sa...

Usch. Gör det ont?

babbalalla sa...

Tack för påminnelsen! Fick min kallelse för ett par månader sen, men då skulle jag göra några ingrepp så det passade inte riktigt då, och sen skulle jag ringa själv för att boka ny tid - oppsan - har visst inte blivit av än...

Hoppas att du har det riktigt kul på din resa i amerika! ;)

Ha det gott! Tjingeling!