tisdag 15 april 2008

Suck.

Nyss gick mitt tredje herrbesök på två dagar hem. Den här mannen jobbade på Munters (haha, jättekul namn på en firma som jobbar med stackars människor som är ledsna över sina fuktskador) och mätte fukten som är kvar i huset sedan olyckan i onsdags.

Positivt: Vinden och övervåningen har klarat sig bra. Det kommer att bli renoverat i kök, vardagsrum och tvättrum.

Inte lika positivt: Det finns en massa fukt kvar på nedervåningen. Golven i kök och vardagsrum, nederdelen på en del av väggarna och mattan i tvättrummet måste rivas bort så fort som möjligt. Hela köket måste bort. De ska försöka få till något provisoriskt golv (eller gångplankor?) så vi i alla fall kan koka lite mat. Alla möbler måste bort medan man torkar ur.

Om du tillhör en av dem som tänkte komma hit på middag under våren är det nog bara att glömma. Suck. Fast om vädret blir fint lite snabbt kan vi ju sitta ute på altanen och grilla! Så, nu känner jag mig genast gladare igen!

14 kommentarer:

Jozebelle sa...

Hoppas det inte blir för mycket pengar som sticker iväg på sådan "onödiga utgifter" men men man får se det positiva i det hela, ni får lite nytt och fräscht!!!

Hoppas det inte blir för jobbigt under tiden!

Tette sa...

Men du, vilket elände! Jag känner verkligen med dig. Men oh, vad härligt med din positiva inställning! Grillning på altanen är ju ett alternativ (ibland i alla fall).
Jag ska tänka på dig och jag hoppas att det går fort med allting!

Kicki sa...

Usch vad jobbigt det låter! Skickar lite kramar!

Monika sa...

Å nej! Du stackare! Fy sjutton vad jobbigt. Jag beundrar din positiva inställning ändå, Hoppas att fixar sig snabbt!!!

Evelina sa...

Fniss... ja det är ju underbart att du försöker var positiv mitt i allt eländet iallafall. VI får hoppas på en fantastiskt solig och varm vår. Jag väntar med mitt middagsbesök tills ni renoverat färdigt då... ;-)

Lilo sa...

Har varit där! I vårt förra hus... grannen fick läcka och det läckte in till oss. Grannen fick allt superfint och vi fick bara lite och betala massor, så orättvist! Dumma granne! =( Hoppas ni får fint i slutändan. Men det är superjobbigt med torkningen, stackars A fick massor med exsem och alla blommor dog (vilket de gör i vanliga fall också när de bor hos mig...)

Ewa sa...

Hos er har det hänt mycket märker jag. Hoppas verkligen att det löser sig för er så ni slipper bo i eländet för länge. Nästa helg slipper du i alla fall sitta i sågspånet och äta;)

Zarah sa...

...du får komma hit istället - så tar vi kaffet efter maten på din altan?! ;)

Hoppas att det löser sig så snabbt, billigt & smidigt det bara kan. Kram!

Evelina sa...

Föråt! jag menade förstås inte att salta i dina sår genom att fnissa... (det såg lite så ut såg jag nu...) men du skrev lite roligt om grillningen. Jag lider med dig. Det är INTE roligt med fukt och mögel. Vi har haft vår beskärda del av det här, halva stommen i vår 70tals-utbyggnad var alldeles upprutten, tur vi inte fick taket i huvudet :-) Jag hoppas ni kan få till det så smidigt som möjligt så det går att leva mitt i eländet medans det torkar.

Kram

MissMian sa...

Åh så jobbigt med att leva mitt i renovering!! Hoppas att det går snabbt (vilket det sällan gör..) och tänkt på så fint ni får det sedan!! Hoppas också att det håller sig inom rimlig nivå ekonomiskt!

joggemia sa...

Vad jag lider med dig! Vi gick igenom samma sak för några år sedan och man tröttnar ganska fort på att balansera på golvplankor...det hjälpte inte ens att sjunga "En elefant balanserade...." Lycka till!

Kram!

Catharina sa...

Åh, vad jobbigt :-( Kommer det från ert hus?? Från grunden? Eller är det en läcka som ställt till det? Superjobbigt i alla fall, du verkar förvånansvärt positiv!! Hoppas som de andra att ni kan grilla på altanen i sommar och att ni får ett nytt fint kök till hösten :-) Tänker på er!!

Catharina sa...

Aha, nu läste jag i kapp - exploderande rör. Lovely... not!

Naomi sa...

Åhh stackars er..... ni får väl komma över och äta middag här någon dag! Ska kolla med M.
kram