fredag 11 april 2008

USA känns som mitt andra hem, ...

... jag har haft det fantastiskt roligt den här veckan, och ändå känns det jättebra att vara hemma igen. Sex dagar utan barnen är lite för mycket. Allt har gått bra både på hemma- och bortaplan. Nästan i alla fall.

Storasyster blev veckans hjälte då hon mycket rådigt såg till att ringa 112 och hjälpa mormor och lillasyster behålla lugnet då ett rör i tvättrummet exploderade. (Ära ska också ges till snälla grannen som hjälpte till att skyffla bort vatten, bjöd på Risifrutti och lät barnen vara hemma hos honom medans allt var rena villervallan här hemma.) Katten blev livrädd och sprang och gömde sig, länge, länge, men som tur var är hon upphittad igen. Pust!

Vi handlade inte så mycket som vi hade tänkt oss. Man ska ju inte handla för handlandets skull, eller? Det blev en del vår- och sommarkläder till barnen, två par jeans till maken (200 kr styck för Levis 501), gympadojor av märket Nike till några i familjen, en del böcker och CD-skivor, Bath and Body Works-prylar till mig och andra familjemedlemmar, stora påsar chocolate chips och pecannötter, en present till svärmor som det stod hennes namn på och så några beställningar. Ja, jag tror att det var allt. (Det känns ju lite fånigt att skriva att jag också köpte ett par linnebyxor på H&M i Las Vegas för 120 kr, men det gjorde jag. Tänk att dollarvärdet gör att våra svenska kläder är billigare där än hemma!)

Den största behållningen av resan var korta och längre träffar med släkt och goda vänner som vi gärna hade haft på närmare håll. Några hade vi inte sett på sju år, men det kändes som igår. Wow!

Vi har ätit sååå gott och alldeles för mycket, så jag är satt på späkning. Stort och mycket, det är visst allt i USA.

Under de här sex dagarna har vi fått uppleva följande väder (på tre olika håll, visserligen):
Strålande vårväder med sol och ca 10 grader.
Snöstorm och iskyla.
Perfekt sommartemperatur med gassande sol i sval luft (i Las Vegas blev det faktiskt en timmes solbad).
Nu vill jag ha sol och spirande grönska, hopp om livet och härliga utedagar. Går det att fixa?

5 kommentarer:

Miaa sa...

Det här låter som om du haft en ljuvlig resa!!

Tänk att vattenröret ska sprängas precis när det ändå är "inte som vanligt" hemma! Sååå typiskt! Hoppas allt ordnar sej med det, så det inte blivit några vattenskador.

Ha det bra!
Miaa

Kicki sa...

Verkar som om ni haft en trevlig resa! Skulle också vilja åka till USA nån gång och hälsa på släkt och vänner (har aldrig varit där). Tack igen för senast! Det var väldigt skoj att få träffa dig på riktigt!
Kram Kicki

Zarah sa...

Det låter sååååå härligt - jag är allt litelite avundsjuk, får jag erkänna...
...men MEST glad för er skull, även om resultatet blir späkning på hemmaplan...! ;)

Kram

Fiffi sa...

Åh vad skönt att ni är hemma! *saknat*

Maria med pojkarna sa...

Men NEJ! Nej, nej. Rör ska vara hela. De ska inte explodera och ska de ändå prompt explodera så ska de INTE vara fyllda av vatten och de ska inte heller passa på när man inte är hemma. Stackars er. Men tur ändå att ni nu är fyllda av en massa härlig amerikansk energi så att ni kan ignorera fuktfläktar och trasiga rör. ;-D