måndag 14 april 2008

Världsliga frågor

Idag har vi haft besök av försäkringsmannen och fönstermannen.

Innan fuktskadan hade vi bestämt oss för att byta ut några av fönstrena här hemma, så fönstermannen var redan inbokad för mätning av fönster och offert. Hans förslag var faktiskt inte så farligt som vi hade tänkt oss. (Har någon av er bra förslag på kanonbra och billiga fönster och har erfarenhet av att byta får ni gärna dela med er.)

Försäkringsmannens besök var ett nödvändigt ont. Jag var i alla fall lite gladare då han gått eftersom det visade sig att en viss del av golven i kök och vardagsrum kommer att betalas trots åldersavdrag. Om vi var villiga att göra en skarv i parkettgolvet där fuktskadan slutar skulle det dessutom bli billigare för oss. Jo, tjena... Jag skulle just vilja se den kund som är villig att blanda ett golv från 1978 med ett från 2008. I samma rum, alltså. Det kanske skulle bli inredningssuccé?

Nu har tanken väckts om att det kanske skulle vara läge att byta kök då vi ändå fixar golvet. Det blir lite för mycket för mitt lilla huvud på en gång. Nåja, ett fräscht IKEA-kök skulle nog inte vara så dumt ändå. Vilket skulle passa bäst i ett 70-talshus med vita väggar, stora fönster och klassisk/loppisfynd/IKEA:isk inredningsstil? Pust!

4 kommentarer:

Evelina sa...

Ha ha, jo men tack då... vi tar och skarvar mitt i vardagsrummet... vad tänkte han egentligen? Visst blir man helt snurrig när man måste fatta en sån massa beslut på en gång. Vi bytte ju också kök när vi fick vattenskada i köket fast det inta alls var planerat då egentligen. Men ska man ändå riva bort allt så varför göra om det en gång till sedan?! Hoppas du hittar något fint. Vi har ÄDEL vit vi. Enkel lucka med en rak kant runt. *gillar* Det finns ju massa snyggt att välja på!

Kram

Cami sa...

Uff, vilken massa på en gång! Vilket jobb ni har framför er! Men förändring förnöjer ju, brukar man ju säga och det kommer säkert att bli jättebra när ni kommer i mål med reparation och renovering.

Du har annars en liten gåva att hämta hos mig. Kanske du redan fått en, men du är värd flera i så fall:)

Kram

AnnaB sa...

Haha, den där idén om att skarva är ju för fantastisk. =) Annars förstår jag verkligen att du blir snurrig. Det blir jag också, bara av att läsa... lycka till med allt!!!!

Pillerill sa...

vi har precis bytt fönster. fönstergruppen hette företaget som bytte våra. det är så skönt att det är gjort. våra gamla fönster var så dåligt underhållna. nu har vi svarta snygga lättöppnade lättputsade fönster överallt.

det där med kök är svårt. hade jag byggt vårt kök idag hade jag inte valt högblanka luckor. det kommer nya snygga vita släta luckor i augusti (enligt jens som renoverar för fullt). jag brukar ge rådet att vara lite tråkig och gå på ett par basfärger i hela hemmet. lägg till lösa attiraljer för det lilla extra. de är mycket lättare att byta ut än tex kakel.