lördag 21 februari 2009

Apropå Melodifestivalen

"Hur gör man om man vill vara med i Melodifestivalen?" frågade yngsta dottern. (Hon är tjejen som nynnade Blinka lilla stjärna klockrent innan hon kunde prata och sätter trevliga andrastämmor till låtar hon hör på radio.) Storasyster svarade: "Det är bara att skriva en egen låt och hoppas att den är så bra så man får med den i tävlingen."Sagt och gjort. Fram med papper och penna och nynnandet satte fart. Komponerandet fick ske i pauserna mellan låtarna och ni kanske kan se viss inspiration från forna stora schlagertexter...

Låt mig presentera "Jag vill" av S. B.:

Jag vil att du är kvar
Men jag vill att Du är här
Men jag är så snäll mot dig
Men jag vil att du är så snäll mot mig
Och om du är snäll mot din familj
Då vill jag att duuuuu är så snäll.

Japp. Inga försköningar här, inte. Det där är texten precis som den skrevs för ett par timmar sedan. Tyvärr får ni inte höra melodin till. Jag lovar att wailningen där på slutet kör över allt som Celine Dion någonsin gjort.

9 kommentarer:

Karin B sa...

UNDERBART! :-D

honla sa...

Rotfl! Fast det var nog inte meningen...

Maria sa...

Suveränt. Hoppas att vi får se stjärnskottet nästa år;)

Nu har jag uppdaterat bloggen med bilder från mitt kök och pysselrum.

Ha det gott!

Kram

Maria (mek)

Malin sa...

Fantasktisk. Lilla melodifestivalen kanske kan vara nåt att börja med?

/Malin

snor och glamour sa...

Å så härligt! Jag hoppas dom kommer med i melodifestivalen någon gång. Underbart!

ylva sa...

en klockren schlager, tycker jag iallafall. och det är bra att hon lägger sådan vikt vid snällhet ;). jag hinner inte med i kommenterandet känner jag... vill säga så mycket. korten är iallafall jättefina, vart enda ett, och jag var lite sugen på att få vara med i utlottningen av ett halvt lakan (tycker att det är helt underbart att du kom på tanken *lol*).

kram kram,

Marie sa...

Japp här har vi en ny stjärna, det ser jag det!! Helt underbart!! Jag håller tummarna för en mello-debut och jag ska heja som bara den, när det bli dags!!!

lillasara sa...

Underbar schlager! Och jag bara älskar dina veckokort - superfina allihop!

Vi har det bra, men min bula gör mig fortfarande illamående och jag har blivit halvtidssjukskriven för att blodtrycket är för högt... Ganska skönt med lite extra pysseltid!

Hugo växer så det knakar och har just börjat sjunga lite han också... Dröjer ett tag tills han kan skriva så där fina texter dock, det är ett-ordsmeningar som gäller än så länge :)

Kram!

Cattis sa...

Där har du ett stjärnskott! Vi får allt hålla ögon och öron öppna! =)

Dina ett kort i veckan är så inspirerande!

Kramar!