tisdag 17 februari 2009

Expertishjälp?

Kan någon ge bra tips på hur man är Traderasmart? Jag hade tänkt sälja lite smått och gott på Tradera. Har redan sålt en del, men skulle vilja förbättra mina försäljningstekniker.

1. Vinner man någonsin på att lägga ut något för 1 kr? Själv lägger jag aldrig ut något för mindre än jag kan tänka mig som absolut minimum.
2. Vinner man mest på att sälja saker i större paket eller en och en?
3. Går det att sälja scrapbookingpapper som inte är nya?
4. Ser ni någon skillnad på försäljning med eller utan bilder, om bilderna är proffsiga eller tagna lite hafsigt?
5. Har någon sålt böcker? Hur gör man dem attraktiva? Portot kostar ju en hel del...
6. Säljer ni använda saker, till exempel förpackningar som man har tagit en del ur, men som fortfarande ser fräscha ut?

Tack i förväg!

Ps: Jag vet att min syrra sålt allt möjligt konstigt på E-bay i UK, men jag tror faktiskt inte att någon svensk skulle köpa begagnade "air fresheners"... Därför anlitar jag inte just hennes expertis.

2 kommentarer:

Marie sa...

Min erfarenhet är att du kan sälja ALLT!
1 kr-auktioner lönar sig, det rasslar snabbt till med bud. Personligen brukar jag inte använda mig av utrop lägre än 5 kr.
Bara fotot är skarpt (det finns vissa skräckexempel tagna med en halvdassig mobilkamera)spelar det inte så stor roll om fotot är stylat eller inte. Jag har testat båda varianterna, utan större skillnad. Numera knäpper jag bara ett foto.
Helt klart vinner man på att sälja sak för sak, inte i paket. Men det blir jobbigare att administrera. En avvägning.
Gammalt säljer lika bra som nytt, och smått använda förpackningar går också bra att sälja. Just "air fresheners" vet jag inte...men baske mig om det inte skulle gå här också =)

Just nu har Tradera avtal med DHL, 50% rabatt på frakt och då kan man sälja måååånga böcker till bra fraktpris. Böcker i allmänhet är svårsålda. Scrapböcker kan rusa iväg i pris.

Blev du något klokare?

snor och glamour sa...

Tradera var mitt liv för ca 1½ år sedan! Har i stort sett sålt ALLT! Har lagt ut för alla möjliga belopp, även 1 kr. Då skall man ju vara beredd på att få lämna ifrån sig varan för 1 kr ifall det blir så. Annars får du sätta ett högre pris. Min erfarenhet är att sälja saker en och en. Bättre än paket.
Auktioner med kort säljer bättre än utan och visst är det roligare att se varan på en bra bild men den behöver absolut inte vara avancerad. Huvudsaken är att man ser varan bra. Ett foto i varje auktion räcker.
Även förpackningar som inte är kompletta går att sälja, bara man talar om det i auktionen och kanske gärna ser det på bilden. Jag köpte alldeles nyss min dotters favoritparfym. Den var inte använd (bara ett sprut för att lukta) och jag fick den för halva priset mot i affären. Det enda som var med den var att på korken skulle det hänga en söt liten berlock men den ville dom behålla vilket stod i auktionen.
Har sålt hur mycket som helst. Allt från barnkläder och hästartiklar till heminredning och böcker. Kokböcker gick bra. Jag satte alltid ut fraktpriset i annonsen så behövde dom inte maila och undra.
Hoppas du blev lite klokare på detta och lycka till!
//Ann-Louise