måndag 9 februari 2009

Idag blev jag arg...

... på yngsta dotterns klasskompis. Jag var och hämtade dottern på fritids och klass-"kompisen" sa "Man kan faktiskt kalla S för dvärg...", flinade och måttade lite sådär lagom lågt över marken. He? "... kan faktiskt..."? Säger vem då? (Jodå, visst är dottern kort. Hon är dock inte småväxt och även om hon var det skulle han inte få kalla henne dvärg.)

Jag talade T Y D L I G T om för killen att det var det dummaste jag hade hört, frågade av vilken anledning han kunde påstå något sådant och sa att jag inte ville höra honom säga några fler dumheter. Punkt slut. Hej då. Min stackars dotter tyckte det var läskigt att jag använde en sådan arg röst. Det talar väl om hur sällan jag blir arg, men när det gäller mina barn agerar jag på instinkt! Förresten var det den här killen som sa "Flytta på dig, tjocksmock!" då jag var och besökte klassen innan jul, så mitt tålamod var nog redan förbrukat för den här unge herr'n.

5 kommentarer:

ylva sa...

ungar är inte riktigt kloka ibland. jag undrar alltid över motivationerna bakom att säga sådana saker; ville han vara elak? trodde han att det var fyndigt sagt? en kul grej liksom? trodde han inte att hon skulle ta illa upp och bli ledsen? har så svårt att tänka mig barn som elaka, men man undrar ju hur de tänker. bra att du sade ifrån. och vet du vad? vuxna kan vara ännu värre?! satt just och funderade på om jag skulle skriva en sak i bloggen som jag faktiskt blev riktigt arg över i helgen - och jag blir inte heller arg särskilt ofta.

läste kommentaren också ;). *lol* och det är ju därför jag vill diskutera... det kan ju, förhoppningsvis, troligtvis, faktiskt bli så som jag tycker att det ska vara ;).

kram :).

AnnaB sa...

Vad bra att du sa ifrån! Jag önskar bara att mina barn blev lika förvånad över att höra min arga röst... *himlar med ögonen* Jobbar på att skaffa längre stubin och ibland går det bra och ibland mindre bra... ;-)

Anna sa...

Bra att du sa ifrån!!

Helen sa...

Vad bra att du reagerade och sa till direkt! Jag är så trött på alla dessa dumma kommentarer från särskilt tuffa killar! Fattar de inte att de sårar eller är det de de vill?

Cattis sa...

Håller med de andra! Bra att du sa i från!

Kram/Cattis