torsdag 13 mars 2008

Sju konstigheter

The rules: Link to your tagger (Anna) and post these 3 rules on your blog.

1. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

2. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

3. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

Jag var med om en liknande utmaning för rätt länge sedan och kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev då. Jag är ingen fantastiskt spännande människa, så ni får ha fördragsamhet med det jag skriver. :-)

1. Min ena svåger är bror till Stefan Andersson som fick en riktig hit med "Catch the moon". Hmmm, fast det räknas väl kanske inte som något som gäller mig direkt?

2. Jag började skolan 1976 och gick i ett sträck tills jag tog examen från lärarhögskolan i Växjö i december 1992. Det passade sig inte att vara skoltrött eftersom jag satte igång att vikariera i min gamla högstadieskola redan i januari 1993.

3. Jag har 9,5 syskonbarn som jag älskar hur mycket som helst, men jag är urdålig på att komma ihåg när de är födda (eller ska födas). Två av dem kommer jag ihåg datumen på eftersom den ena kom till världen under väldigt stor dramatik och den andra höll på att födas på min födelsedag men höll sig kvar i magen till dagen efter.

4. Jag älskar att skriva och få riktiga brev och hade massor av brevkompisar som tonåring. Justin från Nya Zeeland, Annika från Vaasa i Finland och Sanne från Hilleród i Danmark är de som jag skrev längst till. Jag och Sanne umgås fortfarande! (Vi började skriva till varandra 1981 om jag inte missminner mig.)

5. Jag har haft Olindas pojkvän Patrik Larsson (om de nu fortfarande är ihop) i knät. Det är måååånga år sedan. Vi lekte någon lek som jag har för mig heter "Om du älskar mig så le...". Värdelöst minne. Orsaken till att jag kommer ihåg det är att jag har fotobevis.

6. Jag tog fiollektioner mellan nio och arton års ålder, men trots min fiollärare Jozefs förhoppningar blev jag aldrig någon Linda Lampenius.

7. Jag älskar att skriva sloganer (eller slogans om man vill vara svengelsk) och har vunnit en massa roliga (och mindre roliga) saker.

Här borde jag utmana sju andra bloggare, men jag hinner inte med det nu. Hoppas det är okej ändå, Anna?! Vem som helst som läser får gärna dela med sig.

3 kommentarer:

pladderfian jenny_li sa...

Vet du - då har vi pluggat en hel termin i Växjö samtidigt. Jag började hösten 92 - fast inte på lärarhögskolan då, utan på teleborg. Lärarhögskolan åkte man bara till för att skriva tentor, så det var (för mig) ett ångestladdat ställe... *s* Kul sammanträffande! Hm - hur hamnade du i Växjö, förresten? Eller, det kanske är där du är ifrån, och så hamnade du i Stockholmstrakten senare - det gjorde ju jag med...

jenny_li sa...

Tack för din kommentar i min blogg. Jag hoppas att du inte tog illa upp för att jag frågade - det var absolut inte för att snoka! Det var ju bara ett lustigt sammanträffande att vi båda pluggat i Växjö - som ju åtminstone då var en väldigt liten högskola egentligen.

Anonym sa...

9,5 syskonbarn låter ju jättespännande och väldigt annorlunda och märkligt. Har aldrig hört talas om halva barn tidigare. ;-)