tisdag 9 september 2008

Pensionsförsäkringar, eller kapitalförsäkringar, eller...

... pengar på banken, eller pengar i madrassen? Vad tror ni är bäst om man tänker (och det ska man ju) på framtiden? Hur har ni gjort hemma hos er? Amortera för mycket på huset ser jag inte som någon alternativ.

3 kommentarer:

ylva sa...

attans, vad du gör det svårt för mig. jag kan ingeting om sånt här. själv skulle jag helst bara spara på bank och sambon önskar att han kunde spendera som om det inte fanns någon morgondag *lol*. så inte har jag något bra svar, men jag ville så hemskt gärna säga att jag såg kommentaren i bloggen och den var så himla fin! jag blev så glad! dessutom, insåg jag, när jag klickat mig hit, så är det här en av de där bloggarna som jag följt förr men tappat bort i någon av datakrascharna och aldrig hittat tillbaka till. så tack!

väldigt fina saker gör du också :) !

Lindzi sa...

Pengar på banken är bättre än madrassen tror jag. Har man möjlighet att amortera på huset är det nog en bra idé. Jag tycker det skulle kännas konstigt att bara betala räntan liksom. Men Stockholm är ju liksom en annan division...

Catharina sa...

Aktier/fonder ska ju ge bättre avkastning än ränta. Men aktier kräver aktiv förvaltning, och fonder har ju en del avgifter och lämpar sig väl ffa för långsiktigt sparande för man måste tåla lite nedgångar.

Många banker har bra ränta nu, t.ex. Kaupthing där vi satt in en del har 5,55 % nu tror jag. Det kändes bra tills jag läste i DN att det måste vara minst 6 % för annars äter inflationen ändå upp räntan. Men men, det känns ju bättre än mitt 0,5 % ränta på lönekontot :-)

Om man har minst en miljon i bostadslån hos SBAB har väl de någon bra inlåningsränta också tror jag.

Jag tror på en mix av bankkonto och aktiefond, även om "rena" aktier nog är bättre om man har tid och lust (inte lika mycket avgifter).