onsdag 24 september 2008

Trött...

... och eländig känner jag mig, men snart ska jag iväg till frisören. Hoppas att jag känner mig piggare efter det! Imorgon vill jag vara på topp, för då ska jag till Lajbans i Ö-vik. Någon som finns i trakterna?

För övrigt har jag färgnoja. Efter att ha tagit hem prover på kökskakel, igen, eller för femtielfte gången, och bestämt oss för samma som förut, igen, för femtielfte gången, valde vi till slut hallfärgen. Berra håller på att måla första lagret där nere nu. Tänk om det blir galet? Det är så små skillnader i nyanserna att det känns fånigt att sitta och tycka då man har provkartorna framför sig. Den färg vi valde heter "fjäder" och finns i Alcros sortiment. Färgprovet passade perfekt till det gråglaserade kakel vi valt och det känns skönt att ha en färg (om man nu kan kalla grå färg) med sig in i köket från hallen.

Jag älskar färg och vi har mycket färg här hemma, men färgen får hålla sig till tavlor, möbler, textilier och andra detaljer. De flesta målar nu allt vitt, vitt, vitt, men jag såg en superläcker möbel i en av de senaste inredningsblaskorna jag bläddrade i - en byrå (eller lågt skåp?) som var målad i en helläcker mörkblå färg. Vi hade en sådan fondvägg vid matplatsen förut och jag saknar den. Kanske blir det en fondmöbel istället?

Edit: Hallen, gästrummet, vardagsrummet/matsalsdelen och tv-rummet är nu helt klara. Ska bara skura golvet ordentligt i hallen för att få bort spackelhinnan. Usch, så mycket damm den här renoveringen alstrar! Fast vi är störtnöjda med hallfärgen. Den känns mjuk och neutral och inbjudande, inte alls element- eller kartonggrå. (Nåja, Elina tycker att färgen är "ungefär vit". Tycker väl inte att det låter så trevligt.) Tack alla som gav sin synpunkt på val av hallfärgen!

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Fondmöbel" -- jag tror minsann du har myntat ett nytt uttryck!

HelenaN sa...

Hej, hej Monica!
Jag kommer till Lajbans imorgon kväll för att få se o träffa dig :D
Många kramar HelenaN

Pillerill sa...

den där blå färgen var helt fantastisk!!! jag funderar på att måla en fondvägg i vårt sovrum i nå´t liknande. roligt att du blev nöjd med det grå i hallen!

Anna sa...

Att gå till frissan är en lisa för själen.

Höstkramen Anna

ScrapKia sa...

Superkul var det, att träffa dig i Ö- vik ikväll!! :-)

~Kicki~
http://blogg.aftonbladet.se/8948/

Mysmasken sa...

*Bänkar mig med popcorn och väntar på foton*

HelenaN sa...

Hej igen Monica o TACK för ett jättetrevligt möte på Scraphuset. Otroligt roligt att få träffa dig IRL o du är lika gullig o härlig som jag föreställt mig. Hoppas våra vägar möts fler gånger!
Kram, HelenaN