lördag 6 november 2010

Finfin lördag.


Dagen i går blev så bra! Vi hade roligt tillsammans och jag tror att alla fick göra något som de verkligen ville. De tre höjdpunkterna bjuder jag på här:

Utställningen som Östasiatiska Muséet bjuder på just nu är alldeles fantastisk om man är det minsta intresserad av Kina, historia, konst eller alltihop. Massor av folk, vilket i alla fall lär inbringa pengar till den här säkert mycket dyra utställningen. Det var roligt att se så många barn som inte skrek och ville därifrån, utan som var glada och tyckte att utställningen var rolig.

Ugnsstekt oxfilé med Pappas Potatismos, vitlökssmör, guacamole (hm, rest från gårdagen, men jättegott till), sallad och bubbeldricka. Mat som gör både gom och mage glad, länge.

Dagen avslutades med "Dumma mej", en tecknad film som jag rekommenderar till både små och stora. Den här filmen var ingens förstaval, men den enda film vi kunde enas om för att se som familj. Efteråt var vi alldeles bubbliga av skratt och "må bra"-känsla. Så där som man mår om man har sett en riktigt mysig film helt enkelt!


Listan på allt som ska göras idag är lång, men det är mest roliga saker som ska göras. I ugnen står ett par äppelkakor som ska delas mellan oss och några snälla och generösa grannar. Receptet är svärmors och handstilen är min käre makes. Den godaste och saftigaste äppelkaka jag har smakat! Om någon är intresserad skickar jag gärna receptet.


3 kommentarer:

Fiffi sa...

Oh, jag söker det perfekta äppelkakereceptet med ljus och lykta! Skicka gärna, jag är dig evigt tacksam! ;) Låter som ni hade en helt fantastisk dag. ♥

Min plats i solen sa...

Vilken härlig dag det blev! Blir alldeles varm inombords då jag läser om ert mys och vad mysigt att komma ut från en film som inte var någons förstahandsval och känna sig helnöjd. :)

Smarrigt gott med äppelkaka och extra kul med recept som går i arv från generation till generation. :)

Ha en fortsatt fin helg du rara och omtänksamma Monica. Jag tycker så mycket om din fina blogg. Här trivs jag bra. Tack för att du finns och att du delar med dig kära Monica.

Kram Lotta

Joanna sa...

Så kul att se din bild från utställningen - var också där i lördags. hade rest från Göteborg och blev inte besviken!
http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/