onsdag 17 november 2010

Fånga stunden.

Det blev en sen kväll i går eftersom äldsta dottern hade konsert med sin flickkör inne i stan. Jag var där och lyssnade. Så vackert, men lite roligt också. Dirigenten Bosse Johansson är en äldre man med mycket humor.

Jag kände direkt att om jag var så trött som jag var då klockan ringde klockan sex skulle det vara ännu värre för barnen. De fick därför en halvtimme extra sovmorgon och amerikanska pannkakor till frukost och förutom det skjuts till pendelstationen. Måhända skämmer jag bort mina barn ibland, men för det mesta får de ta ansvar alldeles själva. Sådana här specialare gör att vi alla blir lite gladare och snällare mot varandra och andra. Humöret var på topp hos alla tre barnen då jag lämnade dem och förhoppningsvis har de kvar den känslan hela dagen.

Precis som andra tidiga morgnar slogs jag av hur vacker naturen kan vara då solens strålar precis tränger igenom. Jag tog en sväng med kameran i vår trädgård och passade samtidigt på att fylla på de glupska fåglarnas matförråd.

"Berget" och lyktan.

Ljuslyktan är en riktigt favorit. Ett minne från Metalimotiden då jag fick köpa den till en billig peng från en av våra mässgrannar. Sommarkvällar är det lätt att komma ihåg att tända ljuset. Jag behöver bli bättre på att göra detsamma nu under det mörka halvåret. Effekten blir ju ännu större!


Syrenen är lika vacker, fast på ett annat sätt, som på sommaren.


Jag är hjärtligt trött på vår ljusgrå hall, men så här blir det bara vackert, så vackert.


Ibland är det enkla allt man behöver.


Tro det eller ej, men det här lövet ligger på vår gräsmatta. Mossan vinner alltid över gräset. Inte för att det gör något! Det blir mjukt och skönt för alla stackars löv som trillar ner på hösten.

2 kommentarer:

Zarah sa...

Att bli lite spontanbortskämd ibland är bra för själen. Tycker din tanke är toppen! :D

Jättevackra foton.

Kram!

Sockergrynet sa...

Härligt att bli bortskämd med extra kärlek i bland, precis som Zarah skriver är det bra för själen och sinnet!!

Härliga bilder, frost är vacker!