måndag 24 januari 2011

Lista igen.

Jag gillar ju listor. Många bloggare listar både det ena och det andra och själv tänkte jag lista varför just den här måndagen har varit så bra...

1. Äntligen, äntligen är julen helt bortstädad. Möjligtvis kan man ha åsikter om att vi fortfarande har en skål nötter för självknäck i köket, men med så många nötgalningar i huset och påspriser på fem kronor får man göra undantag.

Tro det eller ej, men jag bestämde mig för att faktiskt ordna till julen lite efter att jag hade skrivit det här blogginlägget. Idag for jag till City Gross och köpte två 70-liters Hammarplastlådor med lock och hjul. Jag passade också på att köpa några mindre plastkartonger i plast för julgranskulor och annat smått som annars skulle rulla omkring. Det gjorde mig kanske inte till organiseringsspecialist, men jag blev väldigt nöjd med resultatet.

Före:

Mittemellan:

Efter:

2. När jag kom hem från inköpsrundan plockade jag in posten. Där, bland företagskuvert och räkningar, låg ett vadderat kuvert från fina Lotta som tackade för vinsten i adventstävlingen. Så uppskattat! Jag älskar rolig post...


3. Min K gick hem med den här fantastiska smurfpallen från en julklappslek vi var med i. Han var så glad och nöjd och tyckte att han hade fått högvinsten. Idag förstod jag storheten i denna lilla praktiska möbel! Den var precis lagom hög för att jag skulle nå upp till filtret i tvättrummet. Nu är det rent och fint där igen. Jag tror jag har tänkt dammsuga och torka där sedan efter sommar'n någon gång. Hm.


4. K fick en stor lergryta i julklapp. Den har stått på olika ställen i köket sedan dess för att vi skulle komma ihåg att använda den. Idag var det så äntligen dags att inviga den här kökshjälpredan som får maten att bli smakrik och perfekt medan den sköter sig själv i ugnen! Det krävs lite förberedelsetid eftersom själva grytan måste ligga i vatten en halvtimme innan man kan stoppa in allt i ugnen. Tillagningstiden också rätt lång, men maten är värd att vänta på... Mums!
5. Vi har haft en så mysig familjekväll. Jag gillar verkligen att hänga med de personer som gör mig gladast (och argast) i hela världen!

6. I februari är det dags för Romeo och Julia med döttrarna, systerdotter, syster och systers svärmor. Med tanke på recensioner jag läst lär det bli en spännande föreställning! (Börja med Dan Backman och fortsätt i den långa listan nedanför...)

Under gymnasietiden hade jag den stora turen att få vara med i Luciakören som med sponsorpengar fick åka på musikalresa till Malmö varje vår. Då träffade jag för första gången på Marianne Mörck, en av mina svenska musikalfavoriter. Att få höra henne sjunga min bästa hatkärlekslåt All by myself ser jag verkligen fram emot!

2 kommentarer:

tinajo sa...

Lergryta använde vi mycket för några år sedan, sedan vet jag inte vad som hände. :-)

Min plats i solen sa...

En riktigt trevlig måndag om jag får säga min mening. :) Och vad bra att mitt lilla paket kom fram som det skulle och gladde dig. Ett litet tack för den fina bloggvinsten jag vann hos dig. :)

Kram på dig