måndag 24 januari 2011

Skum diskussion.

Jag lyssnade på P1 (älskar P1, bästa programmen) och hörde någon trendanalytiker eller vad hon nu var tala om att "många barn anses vara status, men bara om du också är framgångsrik i karriären och du är lyckad som förälder". Tydligen är någon som har en karriär, har pengar, "lyckas" med sina barn, hämtar senast kl. 15 på dagis och skola, städar och fixar allt hemma själv och allt vad det var, någon som har hög status. Journalisten frågade trenddamen om hur många som lyckas med det där och svaret blev att det gör nog ingen. Duh?! Dessutom konstaterades det att en invandrarfamilj med mamma hemma och åtta barn inte har hög status, så många barn i sig var nog inte så statusfyllt ändå.

Att tala om ett tredje barn som en statuspryl är så absurt. Jag kan möjligtvis se Solsidan-Mickan skaffa barn av den anledningen, men hon finns ju inte på riktigt! Måtte det inte finnas någon som sneglar på grannarna för att se hur de "ska" leva sina liv och hur många barn de eventuellt ska ha. Jag önskar att alla barn ska vara välkomna när de kommer oavsett om det var meningen eller inte att de skulle bli till.

Jag vill slutligen bara tala om att inget av våra tre barn är statusprylar, om nu någon skulle tro det...

1 kommentar:

mamma med ambitioner sa...

Jag formligen älskar denna text. Den borde publiceras i tidningen, läsas upp i ring P1 och finnas med på tv 4 nyheterna. BASTA!