onsdag 11 mars 2009

Nej, usch, vilken tråkig blogg det här har blivit!

Jag kan ju inte ladda upp några bilder och inte kan jag jobba något på datorn heller. Men inte ska jag vara en pessimist för det! Negativt fick jag nog av imorse då jag läste veckans Mitt i Huddinge, Sveriges deppigaste tidning. Jag bestämde mig för att göra något konkret istället för att bara muttra och tycka för mig själv och maken, så jag skickade följande till redaktionen:

Hej!

Jag har den senaste tiden allt mer irriterat mig på att er nyhetsrapportering är så otroligt negativ! Eftersom jag har bott i Huddinge kommun från och till sedan 1995 kan jag konstatera att det är en rätt trevlig kommun. Om man skulle tro på det man läser i er tidning är den här kommunen ett ställe där man helst inte bör sätta sin fot. Allt här är så trist, orättvist, fel och farligt...

När jag idag läste artikeln om ”stackars” Ludvig Krantz fick jag nog av Mitt i Huddinge. Jag har genom mitt arbete mött många ungdomar. De flesta har varit både trevliga och skötsamma. Sedan finns det sådana som tror att man kan bete sig hur som helst. De behöver man hjälpa till att fostra, på ett eller annat sätt. Jag är glad att poliserna och domstolsväsendet har gjort sitt arbete! Vad skulle Mikael Färnbo (artikelns journalist) ha gjort om någon kom fram till honom och grymtade med motiveringen att han hatar murvlar?

Längst bak i tidningen har ni en artikel som handlar om 16-åriga Molly Sandén. Hon är en fin förebild för andra ungdomar och har bidragit med mycket positivt för Huddinge. Varför inte ge henne en lika stor framsida som ”stackars Ludvig” nu fick och sätta artikeln om henne längst fram?

Vilket mål har ni med er tidning? Har ni något motto? ”Huddinge ur den stackars medborgarens synvinkel”? Jag hoppas att er nyhetsbevakning framöver blir mer positiv.

Skärpning!


Tror ni jag får något svar?

10 kommentarer:

Zarah sa...

HEJA! :D

Myamia sa...

Helt rätt!!! kan du skicka det till fler tidningar ;) kram myamia

Honla sa...

Bra rutet. Borås Tidning var likadan. Journalistiken reducerar medborgarna till kränkta, stackars menlösa individer. Grr.

Fläskdansen sa...

Inte är din blogg tråkig inte! Man måste inte ha bilder, det är intressant att bara läsa också. Men jag förstår din frustration, jag skulle nog känna detsamma.

Fantastiskt bra skrivet till tidningen! Jag håller med dig, det fokuseras alltför mycket på elände. Vi behöver matas med positiva grejer i stället.

Kram!

Helena sa...

Jag tror att det är Mitt I:s hela inriktning. Här har vi ju Mitt i Haninge och det är samma visa här. Varje vecka finns det ett stooooort kort, gärna taget ur grodperspektiv, lite från sidan med sånt där "nyhetsfoto-ljus" om STACKARS X som blivit DRABBAD på det ena eller andra sättet. Man kan bara undra hur de hittar dem. Har de nåt hemligt nummer man kan ringa och berätta när man blivit drabbad? Eller går de omkring och frågar: Har du blivit drabbad?

Heja dej. Vore roligt om du får ett svar. Lovar du att publicera det här då? Skulle vara intressant att höra vad de har att säga.

Anonym sa...

MYCKET bra skrivet!!! Du skrev precis det som jag hittills bara tänkt. Den tidningen undviker jag numera eftersom den bara ger negativa vibbar. /Minerva

Poyan Nabati sa...

Grymt bra gjort!

Läste just artikeln i Mitt i Solna, tydligen har de spridit ut den till flera av deras Mitt I-tidningar.

Hittade hit genom att söka på namnet "Ludvig Krantz". Helt absurt vinklad artikel; hur fan kan man se killen som ett offer?

Vart är världen på väg?

Mikael Färnbo, Reporter sa...

"Vad skulle Mikael Färnbo (artikelns journalist) ha gjort om någon kom fram till honom och grymtade med motiveringen att han hatar murvlar?"

Jag hade definitivt sett till att få personen inburad för all framtid. Vatten och bröd till alla kaxiga femtonåringar! ;)

Nej, skämt åsido. Jag kan hålla med dig i stort. Nyhetsrapporteringen är ofta negativ. Det kan vara tröttsamt.

Själv tyckte jag dock att Ludvig-intervjun var ganska underhållande. Killen var alldeles för kaxig för sitt eget bäst, vilket märktes i texten. Domen var också principiellt viktig och nyheten värd sin placering i tidningen.

Du måste ju hålla med om att det blir absurt om tidningarna ska skriva "positiva" nyheter hela tiden. För det första: vem bestämmer vad som är positivt. För det andra: vem bryr sig? I slutändan blir det Nordkorea av alltihop.

Det finns en hel del berättigad mediakritik. Den intressanta gränslinjen går dock inte mellan negativt/positivt, utan relevant/irrelevant. För mycket skit skrivs och för mycket skit läses, i en ond avloppsspiral.

Mitt förslag är att du och jag röstar på det parti som höjer presstödet mest och därmed skapar möjligheter för redaktionerna att verkligen skriva om det som är viktigt, utan att hela tiden vara publikfriande.

LudvigKrantz sa...

Jaså det säger ni? Vad trevligt förresten att ni skrivit så många bloggar om mig och " nöff nöff incidenten ", att ni skriver som om ni vet vad som verkligen hände, tycker att det är väldigt mycket snack på er alla... Allt som står överallt stämmer knappast, och ni vet inte heller varför jag hatar de så kallade " poliserna ", som man inte direkt kan kalla poliser med tanke på att dom beter sig som kärringar. Visst, nu tror ni möjligtvis att jag är någon " fake " person som spelar Ludvig Krantz, men ni kan ju adda min msn lu@live.se, eller så kan ni adda mig på facebook? så får ni se själva, ni skämmer ju ut er som skriver såna här skitsaker, låtsas att ni vet saker och ting, skaffa er ett liv istället..

Monica sa...

Hej Ludvig! Jag kan hålla med om att jag inte vet allt som hände i just den här situationen, men om du läste mitt inlägg så ser du att det är riktat till Mitt i Huddinge och dess nyhetsrapportering, inte mot dig som person. Jag
står fortfarande för att jag inte tycker att man grymtar nöff nöff åt poliser. Om nu du inte har gjort det tycker jag synd om dig som har råkat ut för fel sorts poliser. Jag hoppas du får en fin sommar!