torsdag 5 februari 2009

Ta bort en kantlinje?

Jag skulle verkligen vilja välja själv om jag vill ha en kantlinje eller inte på de bilder jag visar här i bloggen. Eftersom jag inte kan någonting om HTML kanske någon kan tala om var jag kan ändra i koden, eller är det omöjligt?

Edit: Tusen tack för hjälpen! Det var ju inte så svårt och jag skäms lite för att jag inte lyckades klura ut det själv...

5 kommentarer:

Anonym sa...

I html och css mallen så är tagen för bild img, om du hittar den och skriver border=0 så bör den svarta kantlinjen försvinna.

Anonym sa...

Med risk för att göra bort mig helt så har jag fattat det som att ramen betyder att det är en länkad bild som man kan klicka på och få öppnat i större format. Så om du vill ha bort ramen måste du spara bilden i "lagom litet" bloggformat. Men det är bara som jag själv har räknat ut det. Kan vara uppåt väggarna fel.

Anna/Augusti_73 sa...

Layout - Teckensnitt och färger - kantfärg (ändra till vit).
/A

Evelina sa...

Easy Peasy! Du går bara in på Layout. Där väljer du fliken teckensnitt och färger. Scrolla ner lite bland texten där du kan välja färg till de olika sidelementen tills du ser att det står KANTFÄRG, och där väljer du samma färg som din bakgrund har, i ditt fall då VIT. Sedan syns ramen inte mer. Men du tar också bort ramen runt bloggrubriken då, men det kan du ju också göra en egen. :-)

KRAM

Anonym sa...

Vet inte hur man gör i blogger...
Men du måste gå in och redigera ditt tema, hitta filen som heter .css
och hittade följande stycke:

.post img {
padding:4px;
border:1px solid #cccccc;
}


Sätt en 0:a istället för en 1:a där vid border så att det blir såhär:

.post img {
padding:4px;
border:0px solid #cccccc;
}