lördag 13 februari 2010

Ylva Skarp och några fler.

Jag har kommit rätt långt i livet. Jag bryr mig mindre och mindre om vad andra tycker och tänker, men jag bryr mig mer och mer om dem. Jag längtar inte längre efter att vara någon annan utan strävar alltid efter att bli den bästa jag kan bli. Jag njuter mer av små stunder i vardagen än att längta efter stora tillställningar som ändå är över "på en kvart".

Med all denna tillskansade vishet skulle man kunna tro att jag inte längre har några idoler (haha, jag hoppas att ni kan ta lite ironi), men så är inte riktigt fallet. Jag har några stycken. En av dem är kalligrafen Ylva Skarp. Idag kom svärmor över med några överraskningsgåvor direkt från Ylvas butik utanför Tällberg. Svärmor hade nämligen varit där med jobbet (i Tällberg, alltså) och då hon vet hur mycket jag tycker om Ylvas otroliga skapelser hade hon varit så vänlig att införskaffa några saker till mig och maken. Hurra!


Tallrik som Ylva gjort i samarbete med någon lokal keramiker. Vacker! Perfekt i dessa kärlekstider.


Poesiord - Positiva och uppbyggliga ord och uttryck som man kan hänga i en fin kvist till exempel.

Under eftermiddagen hade vi besök av en ursöt liten donna som precis håller på att lära sig gå. Hon fick alla i familjen att gå övningsrundor, lagom tillböjda för att passa hennes höjd. En riktig liten glädjespridare, lilla L!

Senare på kvällen kom svärfar, hans fru och makens lillasyster. (Barnen tycker att det är hysteriskt roligt att deras faster är ett år yngre än storebror i familjen! Hon är lyckligtvis väldigt trevlig att vara med.) Det var så roligt att ha dem här. De hade den goda smaken att ta med sig en ask smaskig choklad som dessvärre redan är tömd på sitt innehåll. Oh! Jag får inte heller glömma svärfars äppelkaka. Fantastiskt vacker och väldigt god med mycket kanel och äpplena helt perfekt mjuka, inte så där sladdriga som de kan bli ibland. Svärfar är för övrigt en riktig hejare på mat och är den som inspirerar till all tüsk matlagning här hemma. Sauerkraut med långkokta fläskkarrébitar, goda korvar, potatissallad, soppor i olika form och fason (alltid lika goda), Spätzle... Vattnas det inte lite i munnen nu?

1 kommentar:

Miaa sa...

Vilken mysig lördag ni verkar ha haft!

Hoppas alla Hjärtans dag blir likadan!
Kram Miaa