torsdag 24 februari 2011

Tipstorsdag!

Först vill jag tacka för hjälpen jag fick med väskorna. Tyvärr ledde inget av tipsen till något köp. Jag har hittat ett par godingar jag kan tänka mig, men båda är för dyra. Jag väntar och har under tiden plockat fram min guldbrokadväska från Ceannis. Rätt fräck, faktiskt. Tygväskor är annars lite opraktiska på vintern...

Dagens inlägg handlar om läppvalla. Jag känner en något osund dragning till allt som mjukar upp läpparna och har ett litet förråd som då och då uppdateras. Så här ser mitt "läppbibliotek" ut just nu. Produkterna ligger i favoritordning (1 är bäst och 6 inte fullt lika bra). Jag behöver hjälp av er, för jag tror inte att jag hittat det ultimata läppsminket än. Vad är det som saknas? Vad använder ni själva? (Som ni ser är jag ingen röd Chanelflicka, utan jag gillar neutrala nyanser som drar lite åt nougat, mjukrosa eller möjligtvis korall, i alla fall på sommaren.)


1. Helt otippat är det billiga läppglanset med chokladsmak som jag köpte på KappAhl den stora favoriten. Fin färg, mjukar upp läpparna och lagom glansigt. Sitter dock inte så länge.
2. Carmex har länge varit min absoluta favorit. Nackdelen är att det inte ger någon färg. Burk är mycket bättre än tub, men fråga mig inte varför det är så. Jag har ingen aning.
3. Max Factors Max Effect Gloss Cube är trevligt. Läppglans som ser ut lite som läppstift på, alltså inte alls glittrigt. Tyvärr tycker jag att läpparna blir lite fnasiga av det.
4. Dior Lip Maximizer. Jag fick dosan i födelsedagspresent i oktober och har använt det här läppglanset "till fint". Tar tyvärr fort slut, men smakar gott och är jättefint på.
5. Lumene Natural Code, eller "Smile Booster" i färger Nude Beige. Lite väl Maria Montazami och som alltid då det gäller läppstift på mina läppar så torkar det ut. Trist.
6. ACO Face cerat. Som Lypsyl. Används bara om jag inte hittar något annat.

Vad säger ni? Har ni något riktigt bra tips?

4 kommentarer:

Zarah sa...

Jag är också lypsyloman!
ELF har bra tuber (eyeslipsface). Billigt, smidigt och icke djurtestat.
Annars älskar jag min gula lypsyltub med eucalyptus och kamfer - eller nåt sånt. Funkar osannolikt bra på torra läppar! :D

PERNILLA sa...

nueva är bäst!

Anonym sa...

Ingen färg har det, men ABSOLUT bästa läppvallan har Oriflame. En rosa liten burk (kommer inte på vad den heter just nu) - helt underbar! Den funkar också på små självsprickor och ilsket röd hud under näsan i snortider. Prova! :)
/Katarina K

kajsa sa...

Haut und Kindercreme från Kaufmanns!Det bästa uppmjukande jag testat i hela mitt liv. Fast då måste du ju till Tyskland och hämta det.
Kram Kajsa