tisdag 29 juni 2010

Grönt är skönt.

En av våra två trädgårdssoffor brakade ihop för en vecka sedan då maken och hans kompis satt på den och fikade i solskenet. Den andra soffan har inte ens gått att sitta på sedan förra året eftersom färgen varit så rafsig och hela alltet i så dåligt skick att man inte har velat sitta på den. Eftersom det nu uppkom en akut brist på soffa kände jag mig nödd och tvungen att ta hand om just den stackars soffan.

I dag tog jag mig i kragen och slipade/skrapade/tvättade eländet. (Urk! Anledningen till att jag inte gillar möbelrenovering. Allt annat är jättekul, men det så otroligt viktiga förarbetet är verkligen trist.) Sedan var det dags för det roliga, nämligen att bestämma färg och måla. I vanliga fall får jag bestämma och domdera som jag vill när det gäller inredningen. Maken har visst eget tycke och smak, men jag brukar bestämma och sedan kan han hålla med. Icke så idag. "Soffan ska inte vara grå igen!", sa han bestämt. "Urtrist färg. Något annat. Grönt kanske, samma som din skjorta." (Jag hade på mig en gammal militärskjorta som passar utmärkt att arbeta hårt i.) Jag blev så paff att jag höjde på ögonbrynen, nickade och åkte till Woody för att köpa militärskjortsgrön färg. Jag hittade en färdigblandad kulör som heter Blad och som påminner om gröna utemöbler från "förr i tiden". Antagligen helt ute, men här är det ingen som bekymrar sig. Jag gillar färgen, maken är jättenöjd och barnen kommer säkert att bli glada över att ens ha en utesoffa att sitta i när de kommer hem. Tänk så bra det kan bli!


Jag vet att vi har en sådan där mojäng som man ska öppna färgburkar med någonstans. Problemet är att jag inte vet var "någonstans" ligger.


Soffan efter hårt förberedande kroppsarbete. Hoppas jag får snygga biceps, eller i alla fall att jag slipper ont i ryggen i morgon...


Soffan efter ett lager färg. Det tar sig!

3 kommentarer:

tinajo sa...

Ja se så fint, det ÄR roligt att måla om men urtrist med förarbetet...

Sockergrynet sa...

Ser bra ut, tror det kommer bli jättesnyggt!!

Min plats i solen sa...

Vad duktig du är Monica! :) Det blir hur bra som helst och det är verkligen en läcker färg. :)

Jag har också en del sådana där projekt som jag borde ta tag i. Som jag har sagt att de ska göras i sommar för att det då är fint väder till att stå ute och måla. Ja, än är ju inte sommaren slut så jag hoppas att andan faller på och jag tar tag i de där projekten. ;)

Ha det så bra och sköt om er i värmen!
Kram Lotta