lördag 12 juni 2010

Not another food blog.


Nä. Det här är ingen matblogg även om man skulle kunna tro det efter de senaste dagarnas inlägg. Idag upptäckte jag att vi bara hade ett paket tacobröd (ja, och ett paket med "garlic and herbs", funkar inte bra på småfolk) när matfolket redan var på ingång. Jag vet att syrran brukar göra egna tacobröd, så jag googlade och fann. Tänk så fantastiskt lätt det är att ta reda på information nu för tiden!

5 dl vetemjöl
2 msk olja
2 dl vatten
lite salt

Blanda ingredienserna i en matberedare. Kavla ut runda bröd tunt (var inte rädd för att mjöla så bröden inte fastnar på bordet) och grädda i stekpanna. Håll varma under duk. Om man inte gör det blir bröden hårda tunnbröd och funkar inte så bra till wraps.

Barnen leker med några av kusinerna från Blekinge. Våra större barn har kul med småkusinerna och åldersskillnaderna märks inte speciellt mycket. Ljudnivån är definitivt högre än vad jag är van vid och jag blir lite rörig i huvudet, men vad gör det när resten av familjen har så hjärtligt roligt?!

1 kommentar:

Min plats i solen sa...

Tack för tipset! :) Vi har länge pratat om att vi skulle göra våra egna bröd när vi har tacos men ännu inte kommit oss för. Men nu har jag ju ett bra recept här så nu finns ingen ursäkt. ;)

Du har så rätt, det har blivit mycket lättare nu med internet. Bara att gå ut och söka om det är något man vill veta. Smididgt! :)

Vad härligt när barn har kul tillsammans oavsett åldersskillnad. :)

Njut av kvällsssolen och sköt om dig!
Kram Lotta