tisdag 8 juni 2010

Pyssel och shopping för hela slanten.


Jag vill först gratulera Far på födelsedagen. Bästa faren i världen! Han är lite svår att få tag på, men jag hann i alla fall skicka ett kort som han förhoppningsvis fick idag. (Här ovan ser ni krukan med penséerna som rådjuren åt upp. Jag tar tillbaka min utskällning! Plantan är mycket finare, buskigare och full av vackra blommor nu. Det var nog bra att något rådjur tog sig ett skrovmål.)

Annars har jag varit en lyckans ost idag. Jag satt och pysseljobbade i många timmar. Jag försökte få till scrapbooking och kortmakeri som inte skulle vara "hipp", och det var inte lätt. Jag ville få bort scraptänkandet så mycket som möjligt för att se potentialen i typiska scrapprylar som mönstrat papper, blommor, stämplar och kartongdekorationer. Nu är jag på gång och i morgon ska jag sätta mig en stund till för att se om hjärncellerna jobbat på ordentligt under natten!

När tjejerna kom hem var det dags att ta en tur till Skhlm (Skärholmens shoppingcenter för er som inte bor här) för att hitta några bra avslutningspresenter till lärarna. Jag vet att de får presenter från sina klasser, men jag vet också hur roligt jag själv tyckte att det var att få de där små presenterna! Det behöver inte vara några dyra eller flådiga saker. Det är ju tanken som räknas. Till yngsta dotterns fröken ville jag gärna köpa ett litet silverhjärta. Därför gick vi till Guldfyndbutiken där vi träffade på mamman till en av mina gamla elever. En annan gammal elev jobbade också i butiken, så jag blev stående en lång stund och pratade bort (enligt döttrarna) dyrbar tid. Det var så roligt! Jag sprang också in på Klippotek1 för att heja på dottern till mamman på Guldfynd. Efter det sprang vi runt som yra höns för att försöka hitta allt vi behövde. Tänka sig att det gick riktigt bra!

På vägen hem var det dags att hämta mina nya sandaler på posten. Jag har ju en knäpp tå som gör det näst intill omöjligt att hitta skor som passar. Efter vissa efterforskningar har jag upptäckt att det finns fler som har tår som inte sitter i en V-formation. Det danska företaget Duckfeet har skor som faktiskt är formade efter fötter! Jag har gått omkring med mina skor hela kvällen och känner mig alldeles glad över att nu ha skodon som både är snygga (tycker jag) och bekväma. De är helt klart värda sina hundralappar.


Passar såväl i stadsmiljö...


... som på landet!

4 kommentarer:

Sockergrynet sa...

Vilka underbara skor!! Nej vem har tår som sitter i v form? Inte jag inte....

mamma med ambitioner sa...

Ha ha jag har aldrig funderat över hur tårna sitter, mina sitter då antagligen i just v form. Skorna vart snygga i allafall. Visst är det mysigt att få små presenter där man märker att den som köpt saken tänkt till lite. Att ge är dessutom halva nöjet.
Vill se lite bilder på dina nya kort.
Ha en bra onsdag
Kramis

Jozebelle sa...

Jag gillar skorna, har kikat runt och läst, det märks att jag inte varit här och läst på ett tag, men nu har jag läst en hel del!!!

Ha det så gott, ja just det lade in dej bland mina länkar.

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

Det låter som en fin dag. Hoppas att pappa hade en bra födelsedag? :)

Fina sandaler, riktigt somriga. :) Jag har själv problem med att köpa skor, men inte med tårna utan för att jag har breda fötter vilket ställer till problem idag när skor ska vara hur smala som helst och då de gör större storlekar längre men inte bredare. :(

Jag hoppas att du kommer att få en härlig sommar i dna fina sommarskor vännen! :)

Kram Lotta