lördag 8 maj 2010

Kvällspyssel i regnet.

Brasan knastrade, vi spelade UpWords och Yatzy och hade det allmänt mysigt. Då kände jag att det var dags att pyssla lite, så det gjorde jag!

Inspirerad av Mya tänkte jag ge mig på lite Hambly. De är knappast intresserade av någon som använder deras produkter på det sätt som jag gör. Jag är för försiktig i mitt uttryck och gör inte de här fantastiska grejerna rättvisa. Jag tänker skicka in till Hamblys DT call trots det. Det har mest att göra med att jag behöver komma över en viss tröskel. Jag vill ta min kreativitet på allvar igen och låta den hitta nya vägar.

Jag har ett Hamblyark som är mig extra kärt. Det är mossgrönt med ett guldtryck och trots att det är så kraftigt är det lite transparent. Helt galet snyggt, riktigt ögongodis, men också en upplevelse för känseln. Jag har använt en bit, men resten vårdar jag ömt...


Här är kortet med Hamblyplast som jag färgat med ProMarker på baksidan och så en ram av samma slags papper som det jag lovordade här ovan, men i en annan färgsättning. Bokstäverna skar jag ut på frihand. Jag har ingenting emot att använda gamla favoriter. "Believe" är ett klistermärke från en julkollektion från KI Memories.

Till något annat. Patricia Zapata är en riktig favorit. Jag älskar hennes stil och känner mig mycket hemma i den. Hon är en "riktig" formgivare och har ett uttryck som är rent, vackert och sparsmakat. Hon har inspirerat mig att plocka fram skalpellen igen. Så här kan det bli då.


Kartong i två olika nyanser, kram skrevs försiktigt i blyerts och skars ut med ca 1 mm skärmån på var sida om blyertslinjen, vitt glitterlim har använts för att fylla i bokstäver och ge lite grund till naturen, pearl maker har använts under det skrivna.

3 kommentarer:

ylva sa...

ja, näe jag känner nog lite likadant inför hambly. fint, fint, men jag har svårt att göra något som passar mig av det. tycker däremot att du gör alldeles rätt i att skicka in och att ta klivet över tröskeln :). (och att det blev bra :) ) kortet under är jag bara under-bart :)! ett väldigt snyggt exempel på att less is more ;). annars har jag njutit av dina små funderingar och bilder en lång stund nu :). klok vän från ghana du har ;). har så väldigt svårt att tänka mig att dina barn skulle fastna i den hetsen. jag menar, sådant kan man ju aldrig säkert veta, men vad jag alldeles säkert vet är att du gjort och gör allting du kunnat och kan för att det inte ska ske och det är liksom så bra det kan bli :). ville också säga att jag känner lite likadant inför min mormor. och att det glädjer mig något enormt att kunna dela med mig av ord som tröstar, visste inte att jag kunde det, även om jag önskar att du slapp vara ledsen över oförutsägbarheten ;). hoppas att du förstår vad jag menar? och sommaren är visst på väg! till er med ;). den har bara fastnat tillfälligt i lite försenat aprilväder, tro mig.

passar på att önska en härlig helg och en underbar kommande vecka! är så glad att du bloggar så ofta nu, fastän jag bara kommenterar ngn gång i veckan :). bara så att du vet.

många kramar,

tinajo sa...

Tycker det är bra att du skickar in till Hambly - vad de vill ha vet de nog inte förrän de ser det. :-)

Skulle inte vara så dumt med två svenskar i deras DT - du & Myamia! Jag kan känna mig nästan lite vemodig över att jag inte känner minsta sug över DT-calls numera, men det kanske kommer igen.

Vitt på vitt är en favvis hos mig, alltid! :-)

Sockergrynet sa...

Jag är helt säker på att Hambly skulle vilja ha någon med din stil för den är underbar, ovanlig och någon som jag helt enkelt älskar! Jag har också haft tankarna att söka, men jag har inte bestämt mig ännu :)

kram