torsdag 20 maj 2010

What?!


Jag gick förbi maken då han satt och kollade in en blogg han hade fått länken till av en kompis. Bloggen i sig är ganska roande (den handlar om katastrofala skivomslag), men det jag reagerade på var att jag såg ordet "Contrazt" i ögonvrån. Ah! Det lokala kändisbandet från min ljuva ungdom. De låg på Svensktoppen i 15 otroliga veckor med sin låt "Har du en vän du kan väcka mitt i natten?". En av killarna (eller egentligen två, tror jag) var granne med mina kusiner och ursprungsmedlemmarna gick alla i min gamla högstadieskola i Rödeby. Jag förundras fortfarande över att ungdomar idag frivilligt sätter på sig ett mode som i mångt och mycket är kopierat från det som vi hade på oss på åttiotalet. Inte konstigt att jag har svårt att hitta kläder som jag gillar...

4 kommentarer:

Miaa sa...

Visst blir man nostalgisk! Fick en förfrågan på Facebook (vilket jag inte alls är aktiv på...) om jag ville gå med i en grupp där hela min klass i mellanstadiet och våra två brevvänsklasser ingår! Snacka om nostalgi och minnen som varit begravda långt bak...

Ha en skön avslutning på veckan!
/Miaa

Min plats i solen sa...

Ha, ha det där har jag också funderat på nyligen. Hur det kommer sig att sommarens mode är som en direkt kopia från min egen tonår. Igår när jag besökte staden hade jag lika gärna kunnat hamna i min egen ungdom. Överallt var det tjejer i ljusa jeans och vit blus och skärp/bälte utanpå blusen vid höften. Skulle inte förvåna mig om permanentat hår och spretlugg snart är tillbaka också. ;)
Själv har jag kommit fram till att om jag har burit det en gång i mitt liv (i detta fallet på 80-talet) så kommer det inte på igen. ;)Been there and done that. ;)

Ha en fin sommarkväll!
Kram Lotta

Annelie Maddock sa...

Oj oj oj vad jag skrattade nu, när jag öppnade Din blogg! Vet Du vad, trummisen frán detta bandet blev sedan trummis i dansbandet JAG sjöng i i slutet av 80-talet & början av 90-talet! Vi utgick fr Ronneby, fast jag bodde i Växjö. Vára dansbandsfoton ser VÄRRE ut än det här, kan Du tänka Dig?!?!

Monica sa...

Vad roligt att ni känner igen er! Och Annelie- tänk vad världen är liten...