torsdag 20 maj 2010

Se skönheten.

Häromdagen berättade jag att jag hade blivit uppläxad av sonen. Sedan dess har jag verkligen tänkt på att uppskatta min trädgård för vad den är istället för att önska att den var på något annat sätt. Här finns till och med bildbevis för att det på sina håll är riktigt vackert och njutbart här hemma.


Vårt plommonträd. Vackrast på våren, godast på sensommaren.


Ormöga. Vår växer i "rabatten" på baksidan tillsammans med nävor i rosa, blått och lila och ljusröda vallmor. Kombinationen beror på att vi har satt ner växter som vi fått från diverse håll. Det har visat sig att de faktiskt gillar den torra, soliga växtplatsen under taksprånget.


När vi flyttade in i huset möttes man av en massiv, risig rhododendronhäck på framsidan av huset. Det syntes att buskarna inte trivdes och några av dem hade fått någon sjukdom, så vi tog bort alla samtidigt som vi lade nya plattor. Det har vi aldrig ångrat! Vi har fortfarande rhododendron på flera håll i trädgården. Jag tycker att de är vackra och några städsegröna växter behövs i varje trädgård.


Jag vet nog vad det här är om jag får återkomma om några månader...

2 kommentarer:

Lisen sa...

Vilka underbara bilder och tänk allt det där vackra har du precis framför dig!!! Det gäller att påminna sig om det!!!

Min plats i solen sa...

Vilka fina bilder från er trädgård! :) Att använda kameran kan vara ett bra sätt att påminna sig själv om hur mycket vackert som finns runt omkring. :)

Kram Lotta