tisdag 25 maj 2010

Njutbart.


S plockade med sig en liten bukett liljekonvaljer på väg hem från skolan idag. De luktar så gott att jag blir alldeles glad i hela kroppen! Jag önskar att jag hade en konvaljbacke nedanför vårt "berg" i trädgården. Undrar just om det går att fixa... Någon som vet hur man bäst får de här skönheterna att sprida sig?

5 kommentarer:

Miaa sa...

Egentligen har jag ingen som helst aning hur du på bästa sätt får dit liljekonvaljer. Jo, att få dit några kan du göra genom att gräva upp en planta i skogen (eller var du kan hitta dom...;-)) och gräva ner i din trädgård. Sedan måste ju dom rätta förhållanderna vara där också, rätt ljus, rätt träd bredvid osv...
Men dom liktar ljuvligt, ser ljuvliga ut och är underbara! (passa dom gifta bären bara...)

Ha det skönt!
/Miaa

mamma med ambitioner sa...

Liljekonvaljer är så vackra och doftar underbart. Gräv upp ett par plantor i skogen vet ja. Jag tror bestämt att de behöver ett par år på sig att föröka sig och sedan vissnar de långsamt så kasta för böveln inte halv vissna blad......
Jag har passat min brors lilla ett och halvt åriga dotter i helgen. Visst är de bara så underbara.
Lillebror kom på att det är melodifestivalen på lördag. Attans då är vi ju i stockholm, inte vill vi ju sitta på hotellet och häcka. Vart tar vi vägen, har du något bra tips? Kramis:)

Min plats i solen sa...

Hej min vän!

Liljekonvaljer är bland det sötaste som finns och de doftar ju helt underbart. :) Och det bästa sättet att få dem är ju just när barnen har plockat dem. Kärlek! :)

Liljekonvaljer finns att köpa på plantskolor och de vet säkert hur du bäst ska ta hand om dem. :)

Hoppas solen skiner på dig och din familj idag. :)

Kram Lotta

tinajo sa...

Liljekonvaljer och syrener är högt upp på listan för mig när det gäller blommor med doft. :-)

Ha det så bra så här mitt i veckan, här springer allt på i 190!

Kram!

Joanna sa...

Läser ofta din blogg, du har så kloka tankar och vackra foton och LOer. Liljekonvaljen är skolavslutningsblomma för mig. En bukett med konvalj, löjtnantshjärtan och violer stod alltid på bordet när vi hade avslutning och bara doften får mig att förflyttas till den glesa björkskogen där vi alltid plockade dem. Tack för all inspiration.