tisdag 18 maj 2010

Trädgården.


Mums! Det här brödet är så gott. En surdegslimpmacka med lite Bregott och honung på är en finfin början på dagen. Problemet är väl att det är så gott att det är svårt att "hia" sig.

Plommonblomster

Utanför vårt sovrumsfönster har vi ett gammalt plommonträd som troget ger massor av frukt år efter år trots vår vanskötsel. Nu börjar trädet blomma, och det är underbart att vakna till ett grönvitt hav utanför fönstret varje morgon.

I går jobbade jag hårt och var både svettig och trött när jag kom hem. Jag steg ur bilen och kände sommarvärmen smeka min kind. Blommorna i krukorna på framsidan var så fina och jag upptäckte att de redan har börjat svälla över kanterna lite sådär så de inte ser alldeles nyplanterade ut längre. Tänk vad lite solljus och värme kan göra! Sonen klättrade i träd och hoppade ner till mig. "Tänk, jag har aldrig sett vilken fin trädgård vi har!", sa han och visade mig några rhododendronblommor som höll på att slå ut. Eftersom jag har gnällt och muttrat över trädgården i många år, så också den senaste veckan, kände jag mig lite otacksam och försökte se vår plätt här på jorden ur ett annat perspektiv. Det funkade! Idag har jag inte muttrat en enda gång. Nu blir det till att fixa i stället för att gnälla. (Och så hoppas jag att luktärterna tar sig och ger mig både färg och väldoft lite längre fram i sommar...)

4 kommentarer:

Karin B sa...

Åh vad gott brödet ser ut! Visst är det underbart att solen äntligen vågar sig fram lite :D
Kram

myamia sa...

brödet ser ljuvligt ut!
å bilden på trädet är så vackert! kramkram

mamma med ambitioner sa...

Surdegslimpan ser så god ut, hembakad eller? I såfall önskas receptet. Innan våren riktigt kommit igång känns trädgården naken och lite trist, men så plötsligt händer det något och vips älskar jag min trädgård:)
Kramis!

Min plats i solen sa...

Vad härligt när ens ögon öppnas och man kan se saker och ting ur ett annat perspektiv. När man kan njuta av allt det vackra i trädgården istället för att bara se allt som borde fixas till. :)

Jättefin bild på ert plommonträd! :) Visst är det underbart nu när allt börjar slå ut och grönskan är så där härligt ljusgrön. :)

Ha en solig och fin vecka vännen och njut av det goda brödet. :)

Kram Lotta