onsdag 8 oktober 2008

Utmaningen, tips no 3

Det här tipset hjälper kanske bättre nästa vecka då shopstoppet är över, men det hjälper mig att vara förberedd och generös utan att jag behöver bli ruinerad.

Dr Phils program handlade en gång om en kvinna som "köpte vänskap". Det var i alla fall vad hennes man tyckte. Själv tyckte hon att hon var generös. Det var gåvokorgar hit och presentkort dit, presenter till bekanta som hon kanske inte direkt umgicks med, blommor i överdådiga uppsättningar, det var oftast hon som bjöd andra om de var ute och fikade eller åt mat... Dr Phil analyserade naturligtvis det här som osäkerhet. "Vad händer om du slutar ge bort saker på det här sättet? Kommer du då att stå ensam kvar?" Det här skulle man kunna spinna vidare på och bestämma att man aldrig behöver ge bort något, men usch så trist det skulle vara!!! Nej, det här tipset tycker jag är bättre:

Förbered en presentlåda. (Jag har ställt en vanlig banankartong bakom draperiet i vårt gästrum.) Där lägger man sedan små fynd som kan passa till julklappar, födelsedagspresenter, "Välkommen till världen"-gåvor, något litet istället för en blomma då man går bort o.s.v. Man kan spara mycket pengar på det! Var dock försiktig. Köp bara sådant som du skulle vilja ha själv. Tänk på hur gamla dina barn är och vad de eller deras kompisar skulle gilla att få i present. (Fem Bratzdockor är fem för många i vår familj även om de kostar 1/5 av sitt ordinarie pris.) Halva priset på reapriset kan vara riktigt fyndigt, men de röda prislapparna kan också lura en att köpa saker som är helt onödiga.

Lycka till!

2 kommentarer:

Lene S sa...

Hallo!

Kan ikke du maile meg adr. din (har tappat bort den....*blush* Har en pakke til deg :o)

KRAM!

ylva sa...

presentlådan är en alldeles utmärkt idé, tycker jag. och det andra; köpstoppet och biblioteket höll jag på med alldeles utan att tänka på det. har alltid älskat biblioteket och vid närmare eftertanke håller vi på med en massa andra saker än shopping just nu :). fast julen är ju här snart... skönt att man inte är helt ensam bland alla affärsdrivna människor ;). och det kan ju hända att sonen får liiite hjälp på traven med den där kameran, födelsedag och allt snart :).

kram kram,