fredag 18 mars 2011

Att utnyttja alla utrymmen.

Jag gillar inte när det blir rörigt här hemma. Tyvärr går det inte att undvika helt då det bor fem personer i samma hus. Jag och maken brukade hänga våra kläder, morgonrockar och andra lösa textilier på trappräcket utanför sovrumsdörren. Det var alltid rörigt där. För några år sedan kom sonen hem med en snygg krokbräda som han hade gjort i slöjden. Den fick genast en plats som smyckeshängare i badrummet. Eftersom jag alltid tjatade om röran på trappräcket och den här brädan var så snygg kom maken på att han skulle göra en liknande till utrymmet bakom vår sovrumsdörr med hjälp av sonen.

Gustavs krokbräda

Sagt och gjort. Herremännen gick ut i garaget och kom så småningom med den här snygga brädan. (Skulle platsa i Norrgavels sortiment om ni frågar mig.) Vi har väldigt sällan dörren öppen, så brädan hänger tyst och stilla bakom dörren utan att göra något väsen av sig, men snygg är den. Och praktisk!

Hidden spaces

Jag ville bara påminna om att det ibland inte krävs några stora eller dyra åthävor för att lösa "stora" problem. Ha en fin helg! Själv påminner jag mig om lillasyrrans klassiska uttryck "Vik hädan!" då jag ser det vita, kalla och blöta som trillar ner utanför fönstret. Suck. Men det blir väl vår snart som alla andra år. Det finns de som har betydligt värre saker att tänka på.

Edit: Ni kan ju roa er med att leta efter i hur många former ni kan hitta ordet snygg i det här inlägget... Skrev kanske utan den språkkritiska radarn på.

1 kommentar:

tinajo sa...

Skönt att kunna ordna det bra med sådana här detaljer. :-)

Ha en finfin lördag - solen lyser här! :-)