tisdag 29 mars 2011

Tålamod!


Titta vad jag hittade under diskbänken i tvättrummet! Jag hade ställt den här amaryllislöken i mörkret för att kunna utvecklas "i lagom takt". Nu hade jag inte direkt någon känsla för hur den där takten gick, så jag blev i högsta grad förvånad över att hitta en välutvecklad, om än något liten, knopp. Det var bara tre månader sedan jag satte undan den här löken. Tycker ni inte att det gått lite väl kort tid för omblomning, eller är det jag som är totalt okunnig?


Det händer mycket i grönsakslandet här hemma. Den här vackra hortensian kom en granne förbi med härom dagen. Hon och hennes man var nämligen på väg till Frankrike och tyckte att blomman var värd ett bättre öde än uttorkningsdöden.Annars kan jag konstatera att socker är väldigt vackert. Det gnistrar och skimrar så fint när man häller upp det i en Tupperwareburk anpassad för just tvåkilospaket med socker från nittiotalet. Härligt, härligt, men farligt, farligt...

Förresten ringde min kära syster efter kl 20 och undrade om jag skulle följa med på Black Swan. Med tanke på att jag har tyckt att den verkade vara så intressant hängde jag på. Hm. Mina förstudier hade inte varit tillräckligt djupa. Varken A, medföljande F eller jag hade någon aning om vad som väntade oss. Låt mig bara säga att när sluttexterna började rulla satt vi alla tre med hjärtat i halsgropen. Så kan det bli...

3 kommentarer:

Evelina sa...

Ogillade den filmen ganska mycket faktiskt...

Kram

Annette sa...

Oj då, den filmen står högt på min lista över vad jag vill se. Jag har förstått att den är sorglig, så jag tänkte se den i lugn och ro på DVD... Men var den inte bra?

Monica sa...

Annette - Visst var filmen välgjord, men det var alldeles för mycket av "psykologisk thriller" och dessutom ett olyckligt slut... Inte alls min smak!