lördag 5 mars 2011

Grönt - Fira färgen!

Här kommer mitt sista Fira färgen!-inlägg. Det är inte det att det inte finns fler färger. Jag kanske fortsätter med andra färger någon annan gång då jag behöver lite färgterapi!

Grönt. För mig är olika nyanser av grönt synonymt med natur. (Det konstiga är att när vi bodde i Kalifornien var naturen inte grön, utan brun av torka...) Det gröna utgör fond för alla andra färger och det finns alltid en grön nyans som "passar". Grönt kan vara de första spirande växterna i trädgården, det kan vara en fantastisk bokskog, ett hav av ag, ett isgrönt Granny Smith-äpple eller mossan i vår gräsmatta. Mina favoritnyanser har gått från den gröna färgen på tapeterna i mitt första egna rum via åttiotalets underbara mintgröna färger till den gladare limegröna färg som nu intagit vårt sovrum.


För många veckor sedan fick jag en bukett tulpaner med blåbärsris i. Tulpanerna hamnade i soptunnan för länge sedan, men riset fick en ny vas med vatten i och gör oss nu glada i köket.


Jag skrev att det gröna ofta får spela en bakgrundsroll, men som ni ser hade buketten inte alls varit lika vacker utan det gröna här.


Vad hade gullvivorna varit utan sina stjälkar och blad?


Yngsta dottern har njutit av sitt rums retroinspirerade inredning i flera år. Nu är hon redo att gå vidare. Hon tycker att mönstret är fint, men lite för barnsligt. Jag är benägen att hålla med henne, men tackar ödmjukast min lillasyster för att vi fick det här tyget (original) då det begav sig.


Med tanke på hur mycket hela familjen älskar mango borde vi nog flytta till ett varmare land. Det här muskedundret är stort, kostade 9.90 kr på Coop och lurar våra spottkörtlar varje gång vi går förbi.


Lillasyster blev lite avis på att bara storasyster fick visa sina skapelser här i min blogg. Här kommer därför Yoshi (om nu någon skulle tveka) och hans attackägg (Rätta mig om jag har fel!).


Min skärmatta är min ständige följeslagare. Den är så förlåtande och läker alla sår jag tillfogar den utan att klaga och utan att prestera sämre. Den löser problem på egen hand. I går blev den arg på X-actokniven och bröt spetsen på kniven. (Den får skylla sig själv. Jag märkte nog att den tryckte sig lite väl djupt ner i mattan när jag skulle skära ut orden i kortet jag höll på med.)


Finns det något vackrare än böcker? Jag tycker att ett (vardags)rum utan böcker är så opersonligt och kallt. Något som är väldigt spännande är att scanna en ny bekantskaps bokhyllor. Man kan få nya intryck och aha-upplevelser av det. (Jag talar av egen erfarenhet.)

2 kommentarer:

Mysmasken sa...

Haha, ja, visst kan man få reda på mycket om en person genom att scanna deras bokhylla.

Grön betyder också vår för mig, och den får gärna komma nu. Vi sitter här med 7 grader och regn och nästan all snö är borta, men om jag känner det här landet är vi inte färdiga med snön än =(

Mysiga foton och en jätefin yoshi!

Mya sa...

det där mönstret med svamparna har vi på påslakan i stugan. härliga färger och mönstret är så fint :)