tisdag 8 mars 2011

Om att vara på rätt plats vid rätt tid.

Varje tisdag har yngsta dottern pianolektioner. Hon brukar skynda sig och hinner oftast hem precis i tid för att slänga i sig en macka och åka med mig dit. Idag hade hon blivit kvar lite för länge i skolan, så hon fick sällskap av storasyster och hann inte längre än till pendeltågsstationen där jag plockade upp båda två för vidare färd mot Kulturskolan. Storasyster tyckte att det kunde vara mysigt att vara med mig en liten stund och dessutom slapp hon vänta på bussen och gå hela den hala vägen hem från busshållplatsen. Tur var det.

När vi bara hade suttit och väntat i bilen i fem minuter började hon få röda utslag vid ena ögat. De spred sig snabbt nedför kinden, bort mot andra halvan av ansiktet och ner över bröstet och vidare. Vi råkade sitta i bilen precis utanför Närakuten, och efter en snabbkonsultation med maken över telefon bestämde vi oss för att gå upp dit. Undersköterskan i kassan tog en snabb titt på E, skrev in henne och tog henne direkt till läkaren som snabbt konstaterade att hon behövde omedelbar hjälp. Svår allergisk reaktion, hon som aldrig varit allergisk mot någonting! Som tur var fick hon inga andningssvårigheter. På bara några minuter, med lugn, proffsig och förtroendeingivande hjälp av läkare och sköterskor, låg hon på en brits med blodtrycksmanschett, syremätare, spruta i låret och tablett i magen. En timme efter första prickarna vid ögat kunde vi gå från akutmottagningen på lite darriga ben, men med en tjej som ändå var i fint skick igen.

Tack och lov för att vara på rätt plats vid rätt tid!

5 kommentarer:

AnnaB sa...

Men o så läskigt! Har ni någon aning om vad det var hon reagerade på? Så himla bra att ni råkade vara där ni var... Kram!

Anja Olergård sa...

Scary! Skönt med relativt odramatisk upplösning.

tinajo sa...

Ja i bland ska man ha tur också, skönt att det gick bra! :-)

ylva sa...

hej monnah, min monnah :)!

åh, jag har försökt mejla i flera dagar nu, men jag vet inte vad som har hänt med min mejl, det är stört omöjligt :o !? så då kommenterar jag istället då ;). den fina cd:n har kommit fram! vi har inte kommit fram till vilka som är favvosarna ännu, men oj vad fina de är... vi blev så glada allesammans!och kortet se'n då ;). hur fint som helst! och bandet hade ju den perfekta sjögröna färgen :). så hemskt snällt av dig!

annars, herregud vilken tur! det låter jätteotäckt. men vad kan hon ha blivit allergisk av så helt plötsligt? och lapptäcket blev ju hur rart som helst. det är en sådan där sak som jag alltid velat prova, men inte vågat.så långt som att klippa till och sy ihop rutorna känns överkomligt, men det är själva kviltandet som jag inte törs riktigt. hur sydde du där förresten? syr du i samma spår som på "ovansidan"? och från det hållet? eller riskerar man att knöggla ihop allt då? så sött iallafall. var så frestad att delta i utlottningen också, men det kändes ju lite galet, du hade ju just skickat något fint till mig :).

många kramar så länge!

Min plats i solen sa...

Vad skönt att allt gick bra till slut och att ni befann er på rätt plats vid rätt tidpunkt. Änglavakt.

Jag hoppas att allt är bra med dottern nu?

Kram