lördag 5 mars 2011

Studier och vetenskap.

Några spridda tankar så här på lördag morgon...

De senaste dagarna har jag läst mycket. Jag har läst Tanja Bergkvist och suttit med ögon stora som tefat medan jag har försökt ta in alla hennes ord. Tjejen är klipsk. Hon framlägger mycket som ingen "får" säga här i Sverige. Det är så mycket som är politiskt inkorrekt. Apropå politiskt inkorrekt... Finns det någon som är mer inkorrekt än hjärnforskaren Annica Dahlström? Den kvinnan är helt utmobbad (läs Annicas svar, mycket intressant) av alla som betyder något idag. Politiker, journalister, forskare... Lärarhögskolan ska vi inte tala om. När "folk" frågar sig varför svenska elever visar allt sämre resultat skulle jag vilja påstå att utvecklingen följer den vikt lärarhögskolorna lägger på genusstudier i stället för pedagogik och ämneskunskap. (Totalt ovetenskapligt tyckande, men nog tycker jag att man kanske borde fundera på om sambandet finns.) Jag tyckte det räckte med God morgon pojkar och flickor, men ack så fel jag hade!

Så här tycker jag. Män och kvinnor är olika. Vi kommer i olika förpackningar och som enskilda individer. Värdet på en individ är samma som på en annan, d v s ingen man ska sätta sig över någon kvinna och ingen kvinna ska sätta sig över någon man. Det finns kvinnligare män och manligare kvinnor. Det behövs, oavsett vad vissa verkar vilja göra gällande, en kvinna och en man för att tillföra denna värld en ny människa. Den nya människan kommer, än så länge, att vara av manligt eller kvinnligt kön oavsett hur mycket den svenska eliten önskar att "hen" kom i en könsneutral förpackning.

När kommer den här debatten att börja handla om något som faktiskt kan hjälpa våra barn att bli starka, självständiga individer som ser sitt eget värde redan från början?

3 kommentarer:

Fiffi sa...

Du har så rätt och är så klok, som alltid ♥

Aron sa...

Klok som en bok. Jag kan bara hålla med!

Annette sa...

Håller med helt och fullt! Och jag tror att de flesta skulle göra det. Andra röster kanske hörs mer, och därför får inflytande, men jag tror inte att de är fler till antalet.