tisdag 1 mars 2011

Blått - Fira färgen!

Jag använder mycket blått i inredningen och har alltid varit "ute". Blått har helt enkelt inte varit inredarnas favorit. Det senaste året har jag i alla fall sett många fler blå nyanser i inredningsreportage. Kanske har stylisterna tröttnat på allt det vita? (Fast grått ska visst vara den nya "it-färgen"...)

1_2

En av mina minimodellstolar. Den må se svart ut, men har en härlig mörkt allmogeblå nyans. Som referens kan jag säga att den är ca åtta centimeter hög. Ett foto kan lura ögat.

1_4

Det älskade skåpet som vi fick av svärföräldrarnas sommargranne. Trots mitt idoga grundande var jag rädd att färgen inte skulle sitta eftersom det här skåpet är fanerklätt. Än så länge sitter det bra och jag är glad.

1_3

En av mina favoritvaser. Underbart mjuk färg, härlig form. Den passar överallt.


När pärlhyacinterna spretade åt alla håll och kanter var det dags att samla ihop dem lite.


Varje dag äter hela familjen Omega 3. Först var det jag som var efter alla med blåslampa, men nu påminner barnen varandra.


Gjutjärnsgrytan som varit med om en hel del. Stor och bra passar den både till stek och köttfärssås.


Jeansmattan som makens mormor vävt till oss gör mig glad varje dag i köket. Den blir finare ju mer den tvättas! (Fast nu börjar en del trådar ge upp lite, så jag får nog ge mig på lite mattrenovering.)


Visa ord från svägerskan påminner mig om att inte alltid ta så allvarligt på saker och ting.

3 kommentarer:

mamma med ambitioner sa...

Kul med färg tankar. Jag tycker mycket om blått och det fanns en period då typ allt i köket hade en blå ton. När vi gjorde om köket för ett par år sedan tog jag bort allt blått och hade bara ögonen för grått och vitt. Nu plockar jag fram det blå igen och jag tror nog att inredarna är på G de med. Gult har jag väldigt svårt för. Vill inte ens ha gula tulpaner. Ha en mysig första mars. Kram Kristina

Annette sa...

Så härliga bilder! Gjutjärnsgrytan, skåpet, kannan...

Annette sa...

Så härliga bilder! Gjutjärnsgrytan, skåpet, kannan...