torsdag 31 mars 2011

Tipstorsdag!

Jag sitter här och väntar på att ett gäng fotografier på väg att framkallas ska laddas upp i det program som PhotoBox tillhandahåller. Då passar det bra att ha en tipstorsdag som handlar om just fotoframkallningsföretag. Vilka brukar ni anlita? Vilka tycker ni är bäst?

ProPrint är min favorit. Det är lätt att välja storlek, yta och eventuella ramar. Toppen!
Crimson har jag använt mig av flera gånger. De lyckas vanligtvis bra med sina kopior i olika tester och jag tycker det är behändigt att jag själv kan plocka upp bilderna och slippa lägga ut pengar på porto.
FujiDirekt brukar också stå som testvinnare, men jag gillar inte det lilla storleksutbudet. Deras färgstick faller mig inte heller riktigt i smaken. Jag tror att de vinner p g a prissättningen, och för mig är kvalitén mycket viktigare än priset (även om jag naturligtvis gärna ser ett bra pris också).

4 kommentarer:

tinajo sa...

Vadå? :-)

Ellison sa...

Jag har bara använt mig av Crimson och varit nöjd varje gång. Kanske ska testa ProPrint nu när jag ska framkalla semesterbilderna?

MiaKvack sa...

Förut använde vi proprint men har gått över till crimson. (men det är ALLDELES för länge sedan vi skickade in bilder, vi har hur mycket som helst som ligger och väntar...
Jag gillar inte heller fuji, bilderna blir jättedåliga plus att de inte packar ordentligt så man måste skicka tillbaka hälften för att de är skrynkliga.
Fototest ja... Jag såg ett test för ett år sedan, där en billighetsfirma utsågs som bäst, trots att bilderna var bland de sämsta, eftersom de bara kostade hälften så mycket som tex. crimson. Herregud, varför gör man ett sånt test??? Priset kan jag ju kolla upp själv om jag vill, jag vill ju veta var jag får de finaste bilderna!!!

Aniika sa...

borde framkalla senaste två årens bilder. snart.... då blir det crimson, pga dig! :)