torsdag 3 mars 2011

Rött - Fira färgen!

Jag vet att många har svårt för rött, i alla fall i inredningssammanhang. Det är en färg som är starkt knuten till julfirandet och allt för mycket rött gör dessutom, sägs det, människor aggressiva. Jag har ändå alltid varit förtjust i färgen. När jag träffade min blivande make tyckte han att jag var lite konstig som sa "Man blir glad av rött!" då jag alltid var helt svartklädd. (Då missade han ju förstås den lilla detaljen att jag ibland hade ett rött hårband.)


Här är vårt alldeles egna IKEA-hack. Det är en gammal böjträfåtölj som vi fick ta över från svärföräldrarna då vi var nygifta. Träet hade gulnat av lacket och jag satte maken att slipa bort allt lack. Han lovade att det var något han kunde klara av. Han lovade också, efteråt, att aldrig ge sig på ett sådant projekt igen. (Ni kan ju gissa vad det betyder.) Klädseln har bytts ut några gånger under de här femton åren och nu tror jag minsann att det är dags igen. Den här fåtöljen gungade både mig och barnen till sömns mååånga gånger då jag ammade dem.

Jag har några drömfåtöljer som jag kanske hellre skulle vilja ha än den här, men om ett byte verkligen skulle komma till kritan tror jag att jag skulle ha lite svårt att skiljas från min trotjänare.


Tjejerna är just nu inne i ett pärlplattestim. De här spökena dinglar så fint i äldsta dotterns örsnibbar!


Väldigt sköna handdukar.Hur många har en sådan här pall hemma? IKEA, om nu någon skulle tveka. Vi målade just den här röd för att passa i yngsta dotterns rum. Hon är väldigt sugen på att få omgjort där inne, så det är kanske dags att hitta en färgpyts till den här stackaren också...Japp. Vi har fortfarande de röda "julgardinerna" uppe. De mörkblå i samma modell ligger redo den dag jag bestämt mig för att tröttna på allt det röda. Jag tror det dröjer ända tills påska!


Jag vet att detta Lena Linderholm-tryck inte är helrött, men jag tycker ni ska veta att den här tavlan, vår bröllopspresent, bestämde vilka färger vi skulle ha i vardagsrummet. Vi bestämde oss för en vit bas med blått och rött som accentfärger. Efter tio år känns det fortfarande fräscht, men ny soffa och nya fåtöljer vore väldigt trevligt!

1 kommentar:

Miaa sa...

Jag gillar rött! Men jag är väldigt blå av och grön, så jag har alla möjliga färger i min inredning! Rosa är också fint... Orange ibland... jag är allätare när det gäller färg, älskar färger!

Blir det för mycket rött i en inredning kan jag tänka jul, men i lagom dos så är det vrålsnyggt!

Ha en skön helg, du också!
MVH Miaa