onsdag 2 mars 2011

Uppdatering sovrummet.

Ibland är det jobbigt att vara perfektionist. Jag har släppt jättemycket på mina egna krav, men de kan alltför ofta fortfarande få mig att ödsla mer tid på att tänka på ett projekt än att faktiskt genomföra det! Hur svårt är det egentligen att sy några kuddar? Jag sydde så mycket under mina högstadieår att jag faktiskt ville välja Beklädnadsteknisk linje (Tack och lov för min trälige syo-konsulent!) och vet att när jag väl sitter vid symaskinen svischar det av glädje i mina textilådror. Trots det har jag skjutit de här sovrumskuddarna framför mig. Idag satte jag i alla fall fart. Första kudden gick på nolltid, och bra blev den också.


Detaljer är viktiga... Den här sömmen sitter inte ens där någon kan se den utom då man stoppar kudden i fodralet. Det är sådana saker som gör att jag tycker att jag själv är lite jobbig.Jag köpte faktiskt den gula kudden för hela 249 kr på Hemtex (samarbete med OddBirds). Den har den perfekta gula färgen! Visst hade jag kunnat sy något liknande, men
1. linnetyg är dyrt
2. min tid är dyrbar och det är en massa motveckssömmar på den här kudden
3. jag har ingen avlång kudde, så en sådan hade jag ändå fått köpa
så jag har inte dåligt samvete.

Jag och tjejerna var också inom IKEA och köpte några ramar, en vit rullgardin till sovrummet och två söta, trekantiga glaslyktor till värmeljus. Det tar sig!

2 kommentarer:

Evelina sa...

Så härligt med gult. Det är så jag känner våren i mig. :-) Och här LUKTADE det tom. vår igår. HÄRLIGT!!

Jane sa...

Känner igen det där med perfektionism...

Vad kul att ha hittat hit till din JÄTTEFINA blogg!